Akar ve Wallace bu konuları görüştü

Akar ve Wallace bu konuları görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin detaylar belli oldu. Akar ve Wallace'nin NATO, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki gelişmeleri ele aldığı bildirildi.

Akar ve Wallace bu konuları görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace arasındaki görüşmeye ilişkin detaylar belli oldu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Akar 7-9 Nisan 2021 tarihlerinde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın davetlisi olarak Londra’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Akar, ziyaret sırasında gerçekleşen görüşmelerin yanı sıra Prince of Wales uçak gemisi ve Özel Kuvvetleri ziyaret etti, imkan ve kabiliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında başta NATO, Afganistan, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeler olmak üzere ikili ve bölgesel bir çok konuda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

SAVUNMA SANAYİİNDE İŞBİRLİĞİ KONUSU ELE ALINDI 

Her iki bakan, birçok konuda ortak ve benzer görüşlerin paylaşıldığını teyit etti, müşterek çalışmaların ikili ve NATO hak ve menfaatlerinin korunması ve kollanması bakımından faydalı olacağı konusunda mutabık kaldı. Ayrıca savunma sanayii işbirliğini artırmak için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

İngiltere ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan çeşitli silah sistemleri, araç, gereç ve yedek parçalar konusunda sıkı iş birliğinin olduğu ve bazı kısıtlamaların kaldırılmasının bu işbirliğine daha fazla katkı sağlayacağı hatırlatıldı.