Akdağ: 20 bin sağlık personeli alacağız

Akdağ: 20 bin sağlık personeli alacağız
Recep Akdağ, bu yıl sonuna kadar 20 bin sağlık personeli alınacağını açıkladı.

Sözleşmeli sağlık personeli alımı ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özellikle Türkiye’nin beşinci ve altıncı bölgelerine yüksek ücretle çalışacak hekim ve sağlık çalışanı istihdam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Akdağ, açılacak yeni kadroların önemli bölümünün 4924 sözleşmelisi denilen kısımla oluşturulacağını belirtti. Bu sene sonuna kadar, 20 bin sağlık personeli alacaklarını belirten Akdağ, OECD ülkelerine kıyasla hemşire ve doktor sayısında çok geride olduğumuzu söyledi.

FETÖ’YE AİT HASTANELER NE OLACAK?

FETÖ’ye yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında ele geçirilen 36 sağlık tesisinin devralındığını belirten Akdağ, bunların 16’sının hizmete sokulduğunu açıkladı ve geri kalanlarının ise kullanışsız ve elverişsiz olduğunu söyledi.

ASKERİ HASTANELERİN DEVRİ TAMAMLANDI

Akdağ, KHK, GATA ve asker hastaneleri ile doktorların Sağlık Bakanlığı’na devrinin hukuki olarak tamamlandığını ve diğer işlemlerin bir ay içinde tamamlanacağını belirtti. Ayrıca Akdağ, bundan sonraki adımın, bütün personelin Sağlık Bakanlığı’nın işletim tarzına uydurulması olduğunu belirtti.

YABANCI HEKİMLER KADRODA

Yabancı hekim ve ebelerin Türkiye’de çalışması ile ilgili engelleri kaldırdıklarını söyleyen Akdağ, Suriyeli sağlık çalışanları ile ilgili diplomada denklikte kısa yol oluşturduklarını açıkladı.