Akıl almaz deprem sohbeti ortaya çıktı. Menzil şeyhi deprem durdurmuş

Akıl almaz deprem sohbeti ortaya çıktı. Menzil şeyhi deprem durdurmuş
İzmir'de meydana gelen depremin ardından geçtiğimiz aylarda Menzil tarikatına ait bir sohbette geçen "Deprem" diyaloğu yeniden gündeme geldi. Söz konusu sohbet görüntülerinde tarikatın bir ileri gelenlerinden Şemseddin Bektaşoğlu toplantıya katılanlara Menzil lideri Şeyh Gavs’ın deprem ile konuştuğu ve depremi durdurduğunu dile getiriyor.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Türkiye gündemi yeniden "deprem" sorununa odaklanırken, eski bir video sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Birgün'de yer alan habere göre, Menzil tarikatının ileri gelenlerinden Şemseddin Bektaşoğlu'nun toplantıya katılanlara Menzil lideri Şeyh Gavs'tan bahsettiği videoda geçen "deprem" diyaloğu dikkat çekiyor.

Bektaşoğlu, Şeyh Gavs’ın, depreme "Sakinleş" dediğini ve böylece onu durdurduğunu iddia ediyor. Şahıs ayrıca "Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor" iddiasında bulunuyor ve şunları söylüyor:

"Halk korktu, telaş etti, sokağa çıktı. Bundan [Şeyhten]yardım istediler. Bu da zelzeleye doğru hitap etti; ‘ey zelzele’ dedi. ‘Sen Allah’ın bir mahlûkusun’ dedi. Allah’tan seni sakinleştirmesini dilerim’ dedi. ‘Sakinleş’ dedi. Zelzele kendi lisanı haliyle ona cevap verdi. Dedi ki; ‘Sana itaat olunmakla emrolundum’ dedi ve zelzele bitti."

İlgili Haberler