Her cihazda YouTube arka planda kullanılabilir mi

Her cihazda YouTube arka planda kullanılabilir mi
YouTube şu anda her cihazda arka planda kullanıma izin vermiyor. YouTube Premium özelliği sayesinde cihazların arka planında oynatmaya izin veren sistemin nasıl kullanılacağına dair de kullanıcılar yeterli bilgiye sahip değil. Peki YouTube arka planda nasıl çalar? İşte detaylar...

Android ve iOS için YouTube uygulamasında arka planda video oynatma 2018’in ortalarına kadar sunmaıştı. Ancak günümüzde YouTube Premium''la bu özellik kullanılabilir hale geliyor. 

YouTube Premium kullanmadan ücretsiz olarak arka planda video oynatabileceğiniz bazı cihazlar da bulunmaktadır.

YOUTUBE PREMİUM NEDİR?

Arka planda oynatma yöntemlerinden ilk ve tek resmi yolu, YouTube Premium sahibi olmaktır. Platformun abonelik tabanlı hizmette arka planda ve ekran kapalıyken video oynatma özelliği yer almaktadır.

YouTube Premium ayrıca reklamsız YouTube Music’i kullanmaya olanak sağlar. YouTube’un müzik uygulamasında ekranı kapatarak şarkı dinlemeyi mümkün hale getirir. YouTube Premium Türkiye fiyatı 2 aylık ücretsiz deneme süresinin ardından 16,99 TL''dir.

YOUTUBE TARAYICIDAN ARKA PLANDA NASIL OYNATILIR

Arka planda oynatma yöntemlerinden bir diğeri ise YouTube’u tarayıcı üzerinden kullanmaktır. Chrome, Firefox veya Safari gibi herhangi bir tarayıcıda YouTube’un web sitesine giderek arka planda video oynatılabilir.

Adım 1: İlk olarak herhangi bir tarayıcıdan YouTube’a gidin.
Adım 2: Arka planda oynatmak istediğiniz videoyu açın.

Adım 3: Videoyu açtıktan sonra sitenin masaüstü sürümüne geçin. (Bu adım kullandığınız tarayıcıya göre değişkenlik gösterebilir, ancak genellikle sağ üstte Seçenekler > Masaüstü sitesi şeklinde olacaktır).

Adım 4: Videoyu masaüstü sürümde oynatmaya başlayın.

Adım 5: Ana ekranınıza dönün. Videonuz resim içinde resim (PiP) modunda oynatılmaya devam edecektir.

 

İlgili Haberler