Akordeon gibi yıkılan evlerin hesabını kim verecek. Bu görüntü depremin vurduğu İzmir’den geldi

Akordeon gibi yıkılan evlerin hesabını kim verecek. Bu görüntü depremin vurduğu İzmir’den geldi
İzmir’deki depremde yıkılan binalar, evlerin depremek karşı güvenliğini yeniden gündeme getirdi. Fanatik gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, yıkılan binalara dikkat çekerek, “Bu resmen cinayet. Yapan, yaptıran, ruhsat veren, denetleyen kimler ise, cinayete teşebbüs ve bilinçli cinayet işlemekten en ağır cezaya çarptırılmalı” dedi.

İzmir’de meydana gelen büyük deprem sonrası binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu yeniden tartışma konusu oldu. Sosyal medyada ortaya çıkan bir görüntüde yıkılan bir evin yanındaki başka bir binanın ise sapasağlam durduğu görüldü.

elrb0rgxgacdz-c.jpg

Fanatik gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda binaların malzemelerinin yetersiz olduğunu belirterek, “Yapan, yaptıran, ruhsat veren, denetleyen kimler ise, cinayete teşebbüs ve bilinçli cinayet işlemekten en ağır cezaya çarptırılmalı” ifadelerini kullandı.

Orhan Yıldırım, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

Bina akordeon gibi. Yanındakinde çatlak yok. Belli ki; temel kötü. Malzeme eksik ya da yetersiz. Denetim şüpheli. Canlar gitti. Bu resmen cinayet. Yapan, yaptıran, ruhsat veren, denetleyen kimler ise, cinayete teşebbüs ve bilinçli cinayet işlemekten en ağır cezaya çarptırılmalı.

awrasf-002.jpg