AKP adayına sert sözler: “Kendini mehdi ilan etti”

AKP adayına sert sözler: “Kendini mehdi ilan etti”
Dalaman’ın mevcut belediye başkanı Beyhan Korkut, AKP’den istifa edip Demokrat Parti’den aday olmasını, AKP’nin yeni adayı Muhammet Karakuş’un fotoğrafını göstererek, “Sorun, bu peygamberdir, kendini mehdi ilan edenlerdir” ifadesini kullandı.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Dalaman Belediye Başkanı Beyhan Korkut, AKP’nin kendisi yerine Muhammet Karakuş’u aday göstermesi üzerine, bu kez Demokrat Parti’den aday oldu.

Dalaman Seçim Bürosu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beyhan Korkut, AKP adayı Karakuş’un, sosyal medya hesabında paylaştığı ve üzerinde “Sen yürü ki arkandan ümmet yürüsün” yazdığını iddia ettiği fotoğrafı sert bir dille eleştirdi. Söz konusu fotoğrafın Karakuş’un sosyal medya hesabından silindiği öne sürüldü. İşte Korkut’un o açıklamaları:

“BEN 6 AY ZENGİNLERİN MASASINDA KEMİK YALAMADIM”

“Ben AKP’den genel başkan yardımcısı ile görüştüm. Bizim düsturumuzda görev istenmez verilir. Demokrat Parti Belediye Başkanlığı adaylığını da bana Dalaman halkı, sevenlerim ve destekçilerim vermiştir. Ben şunu dedim, ‘Halk kimi isterse onu mu yapacaksınız’ dedim. Bana, ‘evet’ dediler. Ben 6 ay boyunca gidip ağaların, zenginlerin masasında kemik yalamadım. Milletvekili, il başkanı, şunun bunun peşinden koşmadım. 6 ay tüm köyleri dolaştım. Türkiye genelinde yapılan ankette hatırı sayılır bir derece elde ettik.”

50859967_253739695524535_1550051193160466432_n.jpg

“SEN YÜRÜ Kİ ARKANDAN ÜMMET YÜRÜSÜN, NE DEMEK”

“Ama şu göstereceğim kafadır, bizi AKP’den koparan. Sayın Erdoğan’a diyeceğim bir şey yok ama bu kafa yapısını burada tuttuğu için ona kırgınım. Sorun, bu peygamberdir (Muhammet Karakuş), Beyhan Korkut’a karşı aday olup kendini mehdi ilan edenlerdir. Bu kafayı Dalaman’a dayatan Muğla’daki yöneticilerdir, milletvekilleridir. Sen yürü ki arkandan ümmet yürüsün, ne demek. Ümmet çok tehlikeli laftır arkadaşlar. Muhafazakar olduğunu iddia eden bir partinin adayına bu laf yakışır mı?”