AKP, Suriye politikası ile yanlış yolda

AKP, Suriye politikası ile yanlış yolda
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AKP’nin izlediği yanlış politikaların iç politikada etkilerinin çok vahim bir süreci de beraberinde getirdiğini söyledi

Bekaroğlu, “Suriye’de izlenen yanlış politikalar Türkiye’nin tüm çıkarlarını altüst etti. Ancak bunları Türkiye tartışamıyor. AKP yarattığı ayrımcılıkla bunu kendi tabanına anlatarak prim yapıyor. Başkalarını dinlemiyor. Sonuçta 1970-1980’lerde başlayan millet olgusundan uzaklaşma AKP döneminde doruğa ulaştı. Bu nedenle bize yansıyacak olumsuz sonuçları millet bütünlüğü içinde değerlendiremiyoruz” dedi.

Hamle hatası

AKP’nin, Rus uçağının düşürülmesiyle ABD’den bağımsız bir politika izlemek istediğini ileri süren Bekaroğlu, şunları kaydetti: “Rusya’ya bir mesaj vermek çabasına girdiler. Rus uçağının düşmesiyle ABD’den kaçmak isterken daha çok ABD’nin çemberine girdiler. åKP’nin hamleleri hep hesap hatasıyla dolu. Suriye’de bir uluslar arası denklem var. Güçlülerin çarpışmasıyla kurulan bir denklem. AKP bunu hesap etmeden adım atınca kendini daha çok dışarıya bağladı. Türkiye’nin bu yanlış gidişatı maalesef şehitler gelmeye başlayınca anlaşılacak. AKP şu anda ne yapsa kendi tabanına anlatıyor, diğer kesimleri zaten dinlemiyor. TMillet olgusunu zedelemenin şu an için arkasına sığınıyor.”