AKP üye kaybını durdurmak için düğmeye bastı

AKP üye kaybını durdurmak için düğmeye bastı
Yerel seçimlerden bu yana yeni partilerin de gündeme gelmesiyle AKP'de üye kaybı hız kazanmıştı. Bir yıl içinde bir milyon vatandaşın AKP'den kaydını sildirdiği bilinirken, AKP yeni üyeler için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üye kampanyasına bizzat katılması ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 45 bin yeni üye programına bizzat katılarak, yeni üye yapılan vatandaşlarla telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

"OLMASI GEREKEN YER YÜZDE 50'LERİN..."

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Üye çalışması yapmak aynı zamanda kapı kapı dolaşmak, sıkılmadık el, dokunmadık gönül bırakmamak anlamına gelir. Biz milletimizle birlikte olacağız ki seçimde oy istemeye yüzümüz olsun. Son yıllarda girdiğimiz oy oranımızı asla yeterli görmüyoruz. AK Partinin olması gereken yer yüzde 50'lerin çok çok üstündedir. İnşallah yeni çalışmalarla bunu sağlayacağız. Kuru üye değil, her üye bileceğiz ki adeta birer çarpan olarak artacak" ifadelerini kullandı.

1 YILDA 1 MİLYON ÜYE KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat katılımıyla gerçekleştirilen yeni üye programı akıllara geçtiğimiz yıl hızlanan üye kaybını getirdi.

Yerel seçim sürecinde AKP'lilerin tepki çeken sözleri ve AKP içinde iki yeni parti oluşumunun harekete geçmesiyle partideki kan kaybı hız kazanmıştı.

AKP'nin üye sayısı geçtiğimiz yılın Kasım ayında 9 milyon 816 bine kadar düşmüştü. Erdoğan'ın açıkladığı son sayı ise 10 buçuk milyon.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 4 Şubat itibariyle duyurduğu son rakamlara göre ise partinin üye sayısı 15 bin 692 kişi azalmıştı.