AKP'de Boğaziçi istifası

AKP'de Boğaziçi istifası
Oğlu Boğaziçi eylemlerinde tutuklanan AKP Sarıyer Belediye Meclis üyesi Gamze Demirtaş istifa etti. Gamze Demirtaş'ın oğlu Boğaziçi öğrencisi Doğu Demirtaş, "Süleyman Soylu, benimle nasıl helalleşecek? Bu kadar öğrenciyle ve aileleriyle ne kadar helalleşecek” demişti.

AKP Sarıyer Belediye Meclis üyesi Gamze Demirtaş''ın oğlu Boğaziçi öğrencisi Doğu Demirtaş, Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Annesinin AKP Sarıyer Kadın Kolları İlçe Başkanı olduğunu ifade eden Doğu Demirtaş, "Süleyman Soylu, benimle nasıl helalleşecek? Bu kadar öğrenciyle ve aileleriyle ne kadar helalleşecek” demişti.

Aynı zamanda AKP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Gamze Demirtaş, oğlunun tutuklanmasının ardından AKP Sarıyer Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti.

Odatv’de yer alan habere göre, Gamze Demirtaş''ın istifası AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı yöneticileri tarafından doğrulandı. Gamze Demirtaş''ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiği belirtildi.

''SAVCILAR NASIL ÖZGÜR KARAR VERECEK?''

CHP milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 2 kişiyi cezaevinde ziyaret etmişti. Ziyarette tutuklu öğrenci Doğu Demirtaş, “Annem Gamze Demirtaş, AK Parti’nin Sarıyer Kadın Kolları İlçe Başkanı. Bir ülkede bir bakan sürekli insanları hedef gösterirse, öğrencilere ‘sapkın’ derse, ‘Teröristleri içeri aldık’ derse, savcılar nasıl özgür karar verecek? Onlar da kendilerini baskı altına hissediyor, tutuklamaması gereken kişileri tutuklamak zorunda hissediyor. Süleyman Soylu, benimle nasıl helalleşecek? Bu kadar öğrenciyle ve aileleriyle ne kadar helalleşecek” diye sormuştu.