AKP’de büyük tedirginlik: İkna turları başladı

AKP’de büyük tedirginlik: İkna turları başladı
Ali Babacan’ın istifası sonrası hızlanan yeni parti çalışmaları AKP cephesindeki tedirginliği artırıyor. Parti yönetimi, istifa etmesi muhtemel milletvekillerini ikna etmek için yoğun çaba harcıyor.

YENİÇAĞ / ANKARA

Eski Bakan Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni parti çalışmaları tüm hızıyla devam ederken AKP’de olası istifaları engellemek için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Parti kulislerinden alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına tepki gösteren isimlere ikna turları yapılıyor.

AKP’deki yeni parti hareketliliğin hem milletvekilleri hem de il ve ilçe teşkilatlarında sürdüğü öğrenilirken, Ali Babacan’ın AKP’den istifasının ardından bazı il teşkilatlarından istifaların gelmesi tedirginliği artırdı.

Parti yönetimi, son dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve parti içinde diyaloğun azalması ve kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın birkaç kişi tarafından alınmasına tepkili olan isimlere değişim vaat ederek parti içinde tutmaya çalışıyor.

BABACAN CEPHESİNDE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

AKP teşkilatı, özellikle milletvekillerini yoğun baskı altında tutarken, Babacan ve Gül cephesi de AKP’li isimleri kendi saflarına çekmek için çalışıyor.

Yeni parti için adı geçen isimler arasında Mehmet Şimşek, İdris Naim Şahin, Beşir Atalay gibi isimlerin adı geçerken, bu isimlerin yeni partiye katılıp katılmayacakları ya da partideki rollerinin ne olacağı henüz netlik kazanmadı.