AKP'de kimler 3 döneme takılıyor

AKP'de kimler 3 döneme takılıyor
Yerel seçimler yaklaşırken partilerde aday çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AKP'de ise bazı isimler tüzükte yer alan 3 dönem kuralına göre yeniden aday gösterilemeyecek. Partinin kuralı adaylar için esnetip esnetmeyeceği ise merak konusu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa dönüşü yaptığı açıklamalarda 3 dönem kuralının uygulanacağına dikkat çekmişti.

Erdoğan "Üç dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı da büyük oranda istirahate çekeceğiz. Hepsi için geçerli mi? Tamamına yakını için geçerli. Çünkü halk değişim istiyor" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler için hazırlıkların devam ettiği AKP'de, daha önce Erdoğan için esnetilen 3 dönem kuralının uygulanacağı başkanlar ise merak konusu oldu. Partide mevcut 92 başkanın 3 dönem kuralına takılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 3 dönemdir bu görevi yürüten tek AKP'li büyüksehir belediye başkanı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da 3 dönem kuralına takılıyor.

İSTANBUL'DA 8 BAŞKAN

İstanbul'da Arnavutköy, Bahçelievler, Beyoğlu, Güngören, Kağıthane, Ümraniye, Şile, Zeytinburnu belediye başkanları da üç dönemdir bu görevi yapıyor.

ANKARA'DA 4 İSİM

Ankara'da ise Altındağ, Kahramankazan, Akyurt, Çamlıdere belediye başkanları aynı durumda.

Toplam 63 ilçe, 27 belde başkanı üç dönem kuralına takılıyor. Bu konuyla ilgili yetki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK). MKYK, uygun gördüğü kişiler için kuralı esnetebilir.

İlgili Haberler