Mustafa Şentop’a parti içinde kimler tuzak kurdu. AKP'de ortalık karıştı

Mustafa Şentop’a parti içinde kimler tuzak kurdu. AKP'de ortalık karıştı
AKP’li trollerin hedefinde olan Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Şentop; “Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğu, kimin sahibi olduğunu biliyor. Ben düz siyaset yaparım. Siyasette hileler bana çok uzaktır. Daha önce bu gibi tutumlara cevap verme durumum olmadı. Ama bu konuyu kapatmayacağım.” dedi…

AKP yakınlığıyla bilinen Cumhur Frankfurt isimli bir kullanıcı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu''nun tutuklanmasının ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop''a "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış. @MustafaSentop" tweetini yazdı.

AKP''Lİ TROLLERİN HEDEFİNDEYDİ

Daha önce İbrahim Haskoloğlu ile görüşen Mustafa Şentop, "Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma" dedi. Ancak kısa süre sonra yeni bir yanıt yazan Şentop, "Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen" ifadesini kullandı. Cumhur Frankfurt ardından tweetini sildi.

MUSTAFA ŞENTOP’TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Meclis Başkanı Mustafa Şentop olayın ardından bugün de tepkisini sürdürerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kendisine tuzak kurulduğunu ima eden Mustafa Şentop şunları söyledi:

“DIŞARDAN YÖN VERMEYE ÇALIŞANLAR”

"Siyaseti sadece siyaset için değil, siyasi düşünce ve dünya görüşü çerçevesinde çalışmalarımızın devamı mahiyetinde uzantısı olarak görüyoruz. Bir takım ilkeler, prensipler, ahlak çerçevesinde siyasetin yapılmasını gerekli görüyoruz. Başından beri siyasetin doğallığı, tabiliği içerisinde enstrümanların araçların da o siyasi anlayışlarımıza, ahlakımıza  uygun kullanılması hassasiyetini gösteriyoruz. Herkesten de bu hassasiyeti bekliyoruz. Uzun zamandır kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Siyasetin içinde olmayıp, dışarıdan yön vermeye çalışanları, daha önce devletin çeşitli kademelerinde, sivil-askeri bürokrasi başka yerlerde de olabilir, bunu doğru bulmuyoruz, hep bununla mücadele ettik.

“ANKARA KÜÇÜK YER…”

Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğu, kimin sahibi olduğunu biliyor. Ben düz siyaset yaparım. Siyasette hileler bana çok uzaktır. Daha önce bu gibi tutumlara cevap verme durumum olmadı. Ama bu konuyu kapatmayacağım. Herkes siyaset yapacak olursa, bunu usulüyle düzgün bir şekilde, bizim siyasi geleneğimizin ahlakına uygun yapmalı. Burada aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak, bazı yerlere cevap yetiştirerek, kendilerine güç elde ettiğini düşünenler daha sonra bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar, kimsenin buna müsaade etmemesi lazım."

PELİKANDAN TEHDİT

Öte yandan Daha önce Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile makamında bir araya gelen İbrahim Haskoloğlu, kendisinin Pelikancılar olarak bilinen AKP içinde yer alan grup tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler