AKP'den Devlet Bahçeli'yi kızdıracak ittifak araştırması!

AKP'den Devlet Bahçeli'yi kızdıracak ittifak araştırması!
AKP Genel Merkezi'nin Saray'a sunulmak üzere hazırladığı kapsamlı raporda MHP'nin tepkisini çekecek bir araştırmanın da yer aldığı öğrenildi. Saray'a sunulacak rapor, MHP ile Cumhur İttifakı'nın kurulmasının AKP için oluşturduğu olumsuzlukları da kapsıyor.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP Genel Merkezi, partinin son durumunu ve yaşanan oy kayıplarının nedenlerini çeşitli başlıklar altında ortaya koyan kapsamlı bir raporu Saray'a sunmaya hazırlanıyor. Raporda, halkın kabinede olası bir değişikliğe nasıl baktığından Suriyeli sığınmacılara, EYT'lilerin oylara etkisinden ekonomik tablonun seçmen davranışlarını nasıl yönlendirdiğine kadar geniş bir yelpazede hazırlanan rapor, son şekli verildikten sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

"MHP CUMHUR İTTİFAKI'NI İKTİDARDA TUTAMAZ"

Kanal İstanbul'a kamuoyunun bakışı ile ilgili herhangi bir araştırmanın yer almadığı belirtilen raporda, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin tepkisini çekecek bir araştırmanın yer aldığı öğrenildi. Raporun, MHP ile Cumhur İttifakı'nın kurulmasının AKP'ye katkısının yanında, yaşattığı olumsuzlukları da kapsıyor. AKP kaynaklarından alınan bilgilere göre söz konusu araştırmada, MHP'nin Cumhur İttifakı'nı iktidarda tutacak ölçüde bir oy katkısı sağlamayacağı vurgulanırken, MHP seçmeninin halen daha Cumhur İttifakı'na tam anlamıyla entegre edilemediği ifade edildi.

Yaşanan bu tablonun Cumhur İttifakı'nı iki partiden oluşan ittifaktan ziyade adeta yarım ittifakın yaşandığı bir yapıya dönüştürdüğü ifade edilen rapordaki yer alan araştırmaların sonuçlarına göre nasıl bir yöntem belirleneceğine ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı değerlendirmeden sonra karar verileceği ifade edildi.