'Yardım edeceğiz' dedikleri yaralı köpeği çöplüğe attılar 

'Yardım edeceğiz' dedikleri yaralı köpeği çöplüğe attılar 
Van'da AKP'li Bahçesaray Belediyesi vahşete imza attı.... Belediye yaralı köpeği çöplüğe attı.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde 21 Nisan günü, silahla vurulan bir sokak köpeğini görenler, Van Hayvan Sesi İnisiyatifi üyelerine haber verdi. İnisiyatif üyeleri, Bahçesaray Belediyesi ve kaymakamlık başta olmak üzere resmi kurumlara ulaşarak yaralı köpeğin tedavi edilmesi gerektiğini bildirdi.

''HAYVAN HAKKI İHLALİ''

Gazete Duvar''dan Salih Sertkal''ın haberine göre, konuyla ilgili Van Hayvan Sesi İnisiyatifi üyesi Sabriye Yazıcı, Bahçesaray Belediyesi’nin açık bir hayvan hakkı ihlali işlediğini belirterek olaya tepki gösterdi. Bahçesaray’da yaralı köpeği gören hayvanseverlerin kendilerine ulaştıklarını belirten Yazıcı, hemen Bahçesaray Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz ile iletişime geçerek durumu ona aktardıklarını söyledi. Başkan yardımcısının da kendilerine durumla ilgileneceğini ilettiğini fakat bir hak ihlaline imza attığını ifade etti.  

Yazıcı yaşananları şöyle aktardı:

“Belediye, bize hayvana ilk müdahaleyi yapmak ya da tedavi etmek amacıyla Van’daki hayvan barınağına getirecek imkanlarının olmadığını söyledi. Biz de Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz’a, inisiyatif üyeleri gelene kadar köpeğin güvenli bir yere alınmasını istedik. Takmaz da evinin arkasında güvenli bir yer olduğunu ve köpeği oraya aldıracağını iletti. Köpeği Van’a getirebilmek için Van Büyükşehir Belediyesi’nden araç ve ekipman talep ettik fakat onlar da bize olumlu dönüş yapmadı.”

‘KÖPEĞİ KEPÇEYLE ÇÖPLÜĞE GÖTÜRDÜLER’

İnisiyatif üyeleri, ticari taksiyle Van’a 155 kilometre uzaklıkta olan yere gitmek için yola koyuldu. Yazıcı kendileri yoldayken belediyenin kepçeyle gelip köpeği aldığını ve çöplüğe bıraktığını anlattı. Hayvanseverlerin kepçeyi takip ettiğini ve sonrasında köpeğin çöplüğe bırakıldığını gördüklerini aktaran Yazıcı, “Kepçe şoförüne, niye böyle bir şey yaptığını sormuşlar. O da belediye yetkililerinin hayvanı gömmesini istediğini fakat ramazan ayında bir canlıyı diri diri gömmeye gönlü el vermediği için köpeği bıraktığını söylemiş” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Yazıcı, olayla ilgili görüştükleri Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz’ın önce ''talimatın yanlış anlaşıldığı'' sonrasında da ''talimatın başka bir yetkili tarafından verildiği'' şeklinde çelişkili beyanlarda bulunduğuna dikkat çekti. Yazıcı, ellerine ulaşan tüm görüntüler ve görgü tanıklarının beyanları sonrası belediyenin yaralı köpeği kurtarmak yerine diri diri gömmeye çalıştığını tespit ettiklerini ifade etti.

Kendi imkanlarıyla Van’a gidip köpeği getirdiklerini ve köpeğin veteriner kliniğinde tedavi gördüğünü belirten Yazıcı, Van Hayvan Sesi İnisiyatifi üyeleri olarak söz konusu duruma ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

İlgili Haberler