AKP'li belediyeden skandal Kadir Mısıroğlu kararı. İYİ Parti'den AKP'li başkana çağrı

AKP'li belediyeden skandal Kadir Mısıroğlu kararı. İYİ Parti'den AKP'li başkana çağrı
AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk ve Cumhuriyet'e yönelik hakaretleri ile gündeme gelen Kadir Mısıroğlu'nun ismini kentte sokak ya da caddeye verme kararına İYİ Parti'den tepki geldi.

Abdurrahman KARA-KONYA/YENİÇAĞ

AKP''li Konya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı son meclis toplantısında skandal bir karara imza atıldı. AKP''li belediyenin meclis toplantısında 2 yıl önce hayatını kaybeden, Atatürk ve Cumhuriyet''e yönelik hakaretleri ile gündeme gelen Kadir Mısıroğlu''nun isminin kentte sokak ya da bir caddeye verilmesi kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan TOZOĞLU, yapılan uygulamaya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"İsmi caddeye vermeyi düşünülen bu kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluş değerleriyle kavgalı olmasıyla bilinmektedir. İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy''a "pezevenk" diyecek kadar kendinden geçmiş bu kişinin isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez. 

Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Altay''a tavsiyemiz eğer varsa bu vahim hatalı düşüncesinden derhal vazgeçmesidir. Eğer böyle bir düşüncesi var ise  ismi Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman kişileri taltif eden bir kişi olarak hafızalarda yer alacaktır. 

Kıymetli hemşehrilerimiz de bilmelidir ki konunun yakından takipçisi olacağız. Milletimizin ve milli değerlerimizin düşmanlarının taltif edilmesine rıza göstermeyeceğiz.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Uğur İbrahim Altay''a çağrımız gelin  Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman Kadir Mısıroğlu ismini bir caddeye vermekten vazgeçin. 2021 yılı Unesco tarafından Hacı Bektaş-ı Veli yılı olarak ilan edilmiştir. Yeni caddeye Hacı Bektaş-ı Veli ismini verin biz de destek olalım. Aksi halde hem siyasi hem de hukuki olarak mücadele edeceğiz."

İlgili Haberler