Vatandaş cefa çekerken AKP'li belediyeden sefa ihalesi

Vatandaş cefa çekerken AKP'li belediyeden sefa ihalesi
Alım gücü mum gibi eriyen vatandaş, ay sonu getirebilmek için kılı kırk yararken, AKP’li Çekmeköy Belediyesi, 700 bin TL’ye hediyelik kol saati ihalesi açtı. İhale, iş yeri Fatih’te kayıtlı bulunan Semih Aygül isimli kişiye verildi.

Vatandaş cefa çekerken AKP'li belediyeden sefa ihalesi

Birgün''ün haberine göre, hayat pahalılığı vatandaşın belini her geçen gün daha da bükerken, AKP’li belediyelerin ‘hediye’ ihaleleri sürüyor. AKP’li Ahmet Poyraz yönetimindeki Çekmeköy Belediyesi de ‘hediyelik’ eşya ihalesi açanlar arasında yer aldı. 

Çekmeköy Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, 700 bin TL’ye hediyelik kol saati alımı için ihaleye çıktı.

Pazarlık usulüyle elektronik ortamda yapılan ihale, 23 Mart’ta sonuçlandı. Pazarlık usulünün seçilme gerekçesi ise, “İdarelerin yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanun’un 21’inci maddesinin (f) bendinde belirtilen parasal limite kadar olan mamul mal, malzeme veya hizmet alımları” olarak gösterildi.

700 bin TL’lik hediyelik kol saati ihalesini ise adresi İstanbul Fatih’te bulunan Semih Aygül isimli kişi aldı. İhale sonucuna göre; belediye 1 Nisan’a kadar saati teslim alması gerekiyor.

ESENLER BELEDİYESİ DE YAPMIŞTI

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da geçtiğimiz yılbaşında hediyelik kol saati ihalesi düzenlemişti. İhaleyi, AKP Esenler İlçe Başkanlığı’nda yönetici olan Bayram Akkaya’nın aile şirketinin kazandığı ortaya çıktı. 

2 teklifin sunulduğu ihaleyi 280 bin TL''lik teklifin sahibi Akkaya İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazanmıştı. Şirketin ortakları olan Ferhat-Serhat Akkaya kardeşlerin babası, AKP Esenler İlçe Başkanlığı’nda siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı Bayram Akkaya’nın olduğu ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler