AKP’li Mehmet Özhaseki şehit yakınını "Alçak, terbiyesiz, ulan diyerek" işten kovan belediye başkanını ortada küfür yok diyerek savundu

AKP’li Mehmet Özhaseki şehit yakınını "Alçak, terbiyesiz, ulan diyerek" işten kovan belediye başkanını ortada küfür yok diyerek savundu
Şehit yakınına hakaret ve küfür ederek kovan AKP'li Belediye başkanı Yaşar Şahin’ine AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin destek çıkması dikkat çekti.

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin AKP''li Belediye başkanı Yaşar Şahin’in şehit yakını olan Sevinç Karaca’ya hakaret ederek işten kovması Türkiye’nin gündemine oturdu. Başkan, Karaca''ya "Alçak, terbiyesiz, ulan" gibi hakaretler sarf etmişti.  Odatv’nin ortaya çıkardığı skandal, AKP’li Şahin, belediye işçilerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yapmasıyla yaşandı. AKP''li Başkan Şahin’in, sendikadan istifa etmeyen şehit yakını ve belediye işçisi olan Sevinç Karaca''ya ise hakaret ederek belediyeden kovduğu anların görüntüleri ortaya çıktı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Konu Türkiye gündemindeyken, AKP’den konuya ilişkin bir açıklama geldi. AKP, Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin hakkında makamında şehit yakını ve belediye işçisi Sevinç Karaca ile arasında geçen konuşmalar nedeniyle disiplin soruşturması başlattı.

AKP GENEL BAŞKANDAN SAVUNMA

Yeni Şafak''ın haberine göre, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, başkanın küfür etmediğini kaydederek davranışından ötürü gerekli disiplin işlemini başlatıldığını söyledi. Özhaseki, “Cezası neyse veririz” dedi.

Özhaseki olaya ilişkin şunları söyledi:

“Orada küfür yok. İkisi birbiriyle ölçülmez, asla birbirine emsal teşkil edecek olay değil. Birinde direkt şehide sinkaf etme var. Kendilerine bahane bulmasınlar. Bu, milletvekilinin ahlaksızlığını, küfürünü hafifletmez. Yani o milletvekilini kurtarmaz bu iş.”

İlgili Haberler