AKP’li Özhaseki’den bir ayda 2 farklı göçmen açıklaması!

AKP’li Özhaseki’den bir ayda 2 farklı göçmen açıklaması!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz ay Suriyeli ve Afgan göçmenlerin önemine dikkat çekmiş, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar" demişti. Özhaseki dün yaptığı açıklamada ise, "Burası göçmen kampı değil" çıkışıyla gündeme geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, temmuz ayında bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, Suriyeli ve Afgan göçmenlerin gönderilemeyeceğini savunarak, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar.” demişti.

“KAPILAR KAPATILMAMALI”

Özhaseki, göçmenlerle kapıların kapatılmaması gerektiğini de vurgulayarak, “Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bu insanlar oradan kaçtığı zaman ne yapacaksınız? Yarın bir gün tarih önünde nasıl hesap vereceksiniz?” diye konuşmuştu.

“FİKRİM DEĞİŞMEDİ, ISRARCIYIM”

Açıklamasından 3 gün sonra bir radyo programında konuşan Özhaseki, sözlerinin tepki çekmesi üzerine, “Bugün aynı şeyleri söyleyeceğim, çünkü fikrim değişmedi, aynı sözleri söyleyeceğim, ısrarcıyım” ifadelerini kullanmıştı.

1 AY SONRA YAPTIĞI AÇIKLAMA: BURASI GÖÇMEN KAMPI DEĞİL

Dün ise partisinin Malatya İl Başkanlığı''nı ziyaret eden Özhaseki, ‘Burası göçmen kampı değil'' çıkışıyla dikkat çekti.

Özhaseki şunları söyledi:

“Afgan göçmen konusunda da ülkeye gelmemesi hususunda elimizden gelen yapıyoruz. Bu konuda batının kendine has birtakım kendi siyasi dengelerle yaptığı konuşmalarını kınıyor, kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil. O konuya da hiç sıcak bakmadığımızı defalarca söylüyoruz zaten. Şu anda da yerel yönetimlerimizi ilgilendirecek kadar bir göçmen boyutu olduğunu da düşünmüyorum. Olursa da tedbir alınır. Bu konuda devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.”

“YİNE ÇARK ETTİ”

1 ay arayla yapılan farklı açıklamalar siyasetçilerin gündemine girdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “AKP yine çark etti! Mehmet Özhaseki 1 ay önce: Zorda kalanlara kapıyı kapatmak doğru değil. Suriyeliler bazı şehirlerin sanayisini ayakta tutuyor Mehmet Özhaseki 1 ay sonra: Türkiye mülteci kampı değil. Gelmelerine sıcak bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler