Bayramdan dönen Suriyelilere büyük hizmet. Sağlık kontrolü, korona testi bile yapılmıyor

Bayramdan dönen Suriyelilere büyük hizmet. Sağlık kontrolü, korona testi bile yapılmıyor
Kurban Bayramı tatili için kendi ülkelerine giden Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşü sürerken, ülkemize giriş yaptıkları bazı sınır kapılarında bir skandalın yaşandığı iddia edildi.

Halit İri / Hatay

Kurban Bayramı tatili için, 6- 18 Temmuz tarihleri arasında ülkelerine giden Suriyeliler dönüşe geçti. Bayramın bitmesinin hemen ardından ülkemize dönmeye başlayan Suriyelilerin dönüşü sırasında sınır kapılarında bir skandalı yaşandığı öğrenildi.

Suriyelilerin akın akın geldikleri Hatay Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan hiçbir şekilde sağlık kontrollerinin yapılmadan ülkemize alındıkları gözlendi.

Diğer yandan, Suriyelilerin yaya olarak toplu halde girişlerinin tepki çekeceği düşüncesiyle giriş işlemleri yapıldıktan sonra otobüs ve minibüslerle sessiz sedasız Türkiye’ye sokulduğu ve gidecekleri şehirlere bırakıldığı iddia edildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise dün partisinin MKYK Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda “Türkiye’nin bir mülteci daha alacak durumu yok” demişti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, bugün sabah FOX TV canlı yanında, Suriyeliler bayrama gidip gelebiliyorsa burada başka bir şey vardır” şeklinde konuşmuştu.

 

İlgili Haberler