Gri pasaport skandalını ortaya çıkaran diplomatlara ceza

Gri pasaport skandalını ortaya çıkaran diplomatlara ceza
AKP’li Yeşilyurt Belediyesi'nin Eylül 2020'de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

Skandalı ortaya çıkaran Hannover Konsolosluğu’nda muavin konsolos olarak görevli olan Mehmet Fidan ve Güler Fidan’a Bakanlık tarafından ceza verildi.

Maaş kesintisi kararı verildi

Söz konusu ceza bildiriminde, "Münhasıran konsolosluk işlemlerine ilişkin size verilen yetkiyi aşarak Bakanlığın mensuplarının kişisel verilerine şahsi menfaatlerinizi gözeterek erişim sağladığınız tespit edilmiştir" denildi.

Cumhuriyet''in haberine göre olayı ortaya çıkarmalarının ardından Fidan çifti merkeze çekildi.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı disiplin soruşturması sonucunda Fidan çiftine ceza verildi. Bakanlığın kararında, "Fiillerinizin ağırlığı ve niteliği dikkate alınarak brüt aylığınızdan 1/8 oranında ''aylıktan kesme'' cezası ile tecziye edilmeniz uygun görülmüştür" denildi.

Dışişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü evrakında şu ifadelere yer verildi.

“24.04.2021 tarihli ve 32638856 sayılı Olur Belgesi ile hakkınızda başlatılan disiplin soruşturması sonuçlandırılmıştır.

Soruşturma sonucunda, münhasıran konsolosluk işlemlerine ilişkin size verilen yetkiyi aşarak Bakanlığımız mensuplarının kişisel verilerine şahsi menfaatinizi gözeterek erişim sağladığınız tespit edilmiştir.

Bahse konu eyleminizin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/C-(a), (c) ve (ı) fıkralarında düzenlenen sırasıyla "Kasıtlı olarak; görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek”, "Devlete ait resmi belge, araç, gereç ve benzerlerini özel menfaat sağlamak için kullanmak" ve "Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak" fiilleri kapsamına dahil olduğu değerlendirilmiş ve fiillerinizin ağırlığı ve niteliği dikkate alınarak brüt aylığınızdan 1/8 oranında “aylıktan kesme” cezası ile tecziye edilmeniz uygun görülmüştür.

Anılan cezaya karşı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 135. maddesi uyarınca 7 gün içerisinde Disiplin Kuruluna sunulmak üzere, Personel Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak itirazda bulunabilirsiniz.”

 

 

İlgili Haberler