Akşener Gümülcine’de konuştu

Akşener Gümülcine’de konuştu
Batı Trakya Türklerinin önemli isimlerinden Dr. Sadık Ahmet’i anma programı kapsamında Yunanistan’ın Gümülcine şehrine giden İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, burada yaşayan Türklere hitap etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batı Trakya programı kapsamında ilk durağı olan Gümülcine’de Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada kısa bir konuşma yapan Akşener, “Yunanistan sınırları içinde yaşayan Türk azınlıkları söz konusu olduğunda hükümet değil devlet politikası gözü ile bakmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamaları özetle şu şekilde:

“Amacımız şu Gümülcine’deki hemşehrilerimizsiniz siz. Ben mübadele göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Türkiye’de Meclis’te grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olmuş oldum, arkadaşlarımın teveccühü ile.

Bugün bu çatının altında hemşehriniz olarak buradayım. Sizleri dinlemek ve sonrasında rahmetli için bir kültür merkezi yapılacak onun anma programına katılacağız.

Batı Trakya’daki Türk azınlığa hangi hükümet gelirse gelsin, devlet gözüyle bakmak durumundayız. Zaman zaman sertleşse de biliriz ama Yunanistan sınırları içinde yaşayan Türk azınlıkları söz konusu olduğunda hükümet değil devlet politikası gözü ile bakmak zorundayız. Meclis’te grubu olan bir partinin başkanı olarak sizi dinlemeyi, Meclis gündemine getirmeyi, yapabileceğimiz bir faaliyet varsa onu yerine getirmeyi iktidar muhalefet diye bir kavramımız yoktur.

Bu hakların ihlal edilmesine karşı hem TBMM nezdinde hem Yunan hükümeti nezdinde desteğimizi sağlamamız bizim için borçtur. Burada şimdi milletvekillerimiz var. Ben onları memleketime getirmiş gibi hava atıyorum.”