Ali Koç'tan flaş karar: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Ali Koç'tan flaş karar: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, cuma günü basın toplantısı yapacak. Kulüpte toplantı üstüne toplantı yapan Ali Koç'un bu konuşmaya hazırlandığı ve TFF ile MHK'yi topa tutacağı öğrenildi.

Türk futbolu öyle bir sallandı ki dün; Merkez Hakem Kurulu şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde başta Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi önemli isimler olmak üzere 13 hakeme bu sezon artık lig maçlarında görev verilmeyeceğini bildirdi.

Bir yerde bu isimlerin hakemliğini bitirdi.

Karar şok etkisi yarattı. Çünkü hakemliği bitirilenler arasında daha son haftada görev verilen isimler bile vardı.

Bunun nedeni hakkında henüz herhangi bir açıklama da yapılmadı.

Bu karar Fenerbahçe Başkanı Ali Koç''u da harekete geçirdi.

Sarı lacivertli kulüp de dün akşam sıcağı sıcağına bir açıklama yapmış, federasyondan açıklama beklediklerini bildirmişti.

Henüz o açıklama gelmedi.

Ama Fenerbahçe Kulübü, cevapları istemekte kararlı.

Başkan Ali Koç, kulüpte bu sabahtan itibaren toplantı üstüne toplantı yaptı ve cuma günü saat 15.00''te basın toplantısı yapmayı kararlaştırdı.

Peki Koç, o toplantıda neler söyleyecek?

Bir kere... Dünkü açıklamada "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sezonlardır Türkiye Futbol Federasyonu’na, Merkez Hakem Kurulu’nun yapısına dair eleştirilerimizi, isimler değişse de aynı kalan zihniyete dair güvensizliğimizi, defaatle dile getirmiştik. Ligimizin bitmesine 10 hafta kala Süper Lig hakem listesinde yapılan, bugüne kadar hiçbir örneği olmayan ve dolayısıyla pek çok soru işaretini barındıran bu son hamle, ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Türk futbolu adına tarihe geçecek olan bugün, bir kez daha yüksek sesle soruyoruz: Türk futbolu kimlerin elindedir? Perde arkasında neler yaşanmaktadır?"denilmişti.

Bunu üstüne basa basa örnekleriyle tekrar soracak Ali Koç. Ve diyecek ki; "Artık göre verilmeyeceği açıklanan hakemler bu sezon 150''nin üzerinde maçta görevliydi. Bu maçlar hakkında ne düşüneceğiz?"

Üstüne de şu can alıcı soruyu yöneltecek:

"Nasıl tescil edeceksiniz bu ligi?"

Ayrıca bu sezon Fenerbahçe maçlarındaki bariz hakem hatalarını da tek tek gözler önüne serecek. 

Sahi, bu lig nasıl bitecek?

Görünen o ki, cuma günü saat 15.00''te yer yerinden oynayacak!