Mesut Özil'in Fenerbahçe'den şok isteği

Mesut Özil'in Fenerbahçe'den şok isteği

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Alındığında söylemiştim; yanlış transfer diye. Yıllardır saha dışı olaylarıyla anılan, başı sıkışınca yan yollara sapan, yıllarca formasını giydiği Alman Milli Takımı''nda oynadıktan sonra son viraja gelince Türklük sevdası kabaran Mesut Özil bu.

(Sakın mecburen Alman Milli Takımı''nı seçti, yoksa Avrupa''nın büyük takımlarında nasıl oynardı gibi saçma bir gerekçeyi öne sürmeyin. Hakan Çalhanoğlu Türk Milli Takımı''nda diye alınmamazlık etti mi dünya devlerine. Çağlar Söyüncü ne?)

Oynamaya niyeti olan adam Arsenal''de oynardı! Dünya markası olan Arsene Wenger''le sürtüşen adam burada rahat mı duracak sandınız! Pereira hadi neyse. Adam dünya efendisi, Fenerbahçe sevdalısı, Fenerbahçe için gecesini gündüzüne kadan İsmail Kartal''la kavga etti yahu; anlayın artık gerisini.

Daha önce de belirttim.  Yazdım da YENİÇAĞ''da. Şöyle:

"Aslında Mesut futbolu taa Arsenal''da bitirmişti kafasında. Bedeni sahadaydı ama kafası ticari işlerindeydi. Futbol bir hobi mi? Bu kadar paranın döndüğü yerde hobi olarak kabul edilebilir mi? O ticarete atıldığında artık kafası Malezya''daki, Katar''daki işlerindeydi.

Zaten Ali Koç aylar önce söylememiş miydi? "Artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri bir kenara koyup, Fenerbahçe için yapacaklarına konsantre olmalı" dememiş miydi?

Olmadı. Sahadaki başarısızlıklarını hep hocalarına yükledi. Arsenal''de Arsene Wenger, Fenerbahçe''de önce Pereira, sonra da İsmail Kartal! Sonunda olacağı buydu.

Mesut''un ticari hayatında dev bir ekibi var. M10 ismiyle markası var. Tekstil ürünleri üretiyor. Arsenal''de oynarken, Müslümanlara yapılan baskıyı sık sık dile getirmesi belki de bu ticaretin bir nedeniydi; kim bilir! Bu Malezya, Katar gibi Müslüman ülkelerde popüler olmasını sağladı.

Uluslararası çapta iş bağlantıları yaptı. Bunu ben demiyorum; menajeri avukat olan Erkut Söğütçü söylüyor. Sezonun ilk haftalarında maçlar devam ederken kalkıp Katar''a gitmişti; hatırlarsınız. Söğütçü, o zaman "Mesut daha 3 yıl Fenerbahçe''de futbol oynayacak. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Katar''a kendi ticari işleri ve sponsorluk görüşmeleri için gitti" demişti.

Mesut''un ticari işlerinde binlerce kişilik çalışanı var. Menajeri ve avukatı Erkut Söğütçü, Almanya''da öğrenim görmüş bir kaç dil bilen bir avukat. Onun gibi üst düzey başka çalışanlarının da olduğu sanılıyor.

Şimdi bir de kripto para işine giriyormuş. Kripto parasının adı M10 Token olacakmış.

Siz de artık Mesut''tan kendisini tamamen formasını giydiği takıma vermesini, futbola odaklanmasını bekliyorsunuz öyle mi?"

Mesut futboldan vazgeçmiş! Ama paradan vazgeçmiyor!

Şimdi kadro dışı kaldı ya; Fenerbahçe ile olan sözleşmesinde oynamayacağı yılların parasını düşünüyor.

Zaten menajeri harekete geçmiş bile. Yöneticilerle görüşmüş.

Demiş ki; "Af çıkarmayacaksanız yolları ayıracaksınız. O zaman da sözleşmesindeki şartlara uymalısınız!"

Mesut''la sözleşme imzalanırken adamın 37 yaşında da futbol oynayabileceğini düşünmüşler ki; 2023-24 sezonunun sonuna kadar sözleşme yapmışlar.

Bu durumda bu sezonun dışında 2 sezonu daha var. Yaklaşık en az 8 milyon euro demektir bu. 127 milyon lira, eski parayla 127 kattrilyon lira yani.

"Verin parasını ayrılsın" demek istiyor.

Hadi şimdiye kadar verilenler boşa gitti; bakalım sonrası ne olacak?

"Büyük Fenerbahçeli" olduğunu söyleyerek gelen Mesut bakalım ne yapacak?

Yazarın Diğer Yazıları