12 kişinin katili eski astsubay çıktı

12 kişinin katili eski astsubay çıktı
12 kişinin katili eski astsubay çıktı

ABD’nin Washington kentinde donanmaya ait bir binaya silahlı saldırı düzenleyen Aaron Alexis’in eski bir asker olduğ

ABD’nin Washington kentinde donanmaya ait bir binaya silahlı saldırı düzenleyen Aaron Alexis’in eski bir asker olduğu ve tek başına hareket ettiği açıklandı.

 

Taşeron firma adına o binadaydı

Washington’daki Amerikan donanmasına ait kumanda merkezinin 167 numaralı binasına silahlı saldırı düzenleyerek 12 kişinin ölümüne ve 8 kişinin yaralanmasına neden olan 34 yaşındaki Aaron Alexis’in eski bir donanma astsubayı olduğu ortaya çıktı. Alexis, saldırı sırasında da bir taşeron firma adına donanmaya iş yapıyordu. Belediye Başkanı Vincent Gray, olayda saldırgan Aaron Alexis dışında ikinci bir kişi olduğuna yönelik herhangi bir bulguya şu ana kadar rastlamadıklarını söyledi.

 

Psikolojik tedavi görüyordu

FBI yetkilileriyle basın toplantısı düzenleyen Gray, Alexis’in saldırıya yönelik motivasyonunun ne olduğunu henüz bilmediklerini ama bunun bir terörist saldırısı olduğuna yönelik herhangi bir işaret bulunmadığını belirtirken, yine de bu ihtimali gözden çıkarmadıklarını ifade etti. Alexis’in geçerli bir giriş kartıyla, binaya yasal yollardan girdiğini belirten FBI yetkilileri, kurbanlar arasında askeri personelin olmadığını belirtti. Saldırganın bir süredir psikolojik tedavi gördüğü de ifade edildi.