Aynada dış görünüşüne baktı mankene döndü

Aynada dış görünüşüne baktı mankene döndü
Almanya’da yaşayan 27 yaşındaki hemşire Şeyma Burcu Kayacık, Samsun’da olduğu gastrik bypass ameliyatı sonrasında 118 kilo vererek, 177 kilodan 59 kiloya düştü. 

Böyleydi böyle oldu

İHA''nın haberine göre, aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlayan Şeyma Burcu Kayacık, hem güzel bir dış görünüşe kavuşmak hem de sağlığını geri kazanmak için gastrik bypass ameliyatı olmaya karar verdi. Almanya’da daha önceden kilolu olan bir tanıdığını gören ve nasıl zayıfladığını soran Kayacık, konusunda uzman bir doktorun bilgilerini aldı.

177 kiloya kadar çıkan Şeyma Burcu Kayacık, ailesinin rızası olmamasına rağmen Samsun’a gelerek tarafından ameliyat edildi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan ve 177 kilodan 59 kiloya düşen Kayacık’ı gören obezite hastası ablası, annesi ve erkek kardeşi de Almanya’dan Samsun’a gelerek gastrik bypass ameliyatı oldu.

"HUZURLUYUM" 

Ameliyat sonrası 118 kilo veren Şeyma Burcu Kayacık, “2 sene önce 177 kilo ağırlığa ulaşmıştım. Almanya’da hemşireyim. İşte çalışırken nefes alma gibi sağlık problemleri yaşamaya başladım. Tanıdıklarım Samsun’da tedavi olabileceğimi söyledi. 2 sene önce ameliyat oldum ve 177 kilodan 59 kiloya kadar düştüm. Çok mutluyum ve huzurluyum" diye konuştu.

Kayacık "Ameliyat olmaya karar verdiğimde ailem çok karşı çıktı. Televizyonda gördüğü haberlerden dolayı ameliyat olmama olumsuz bakıyorlardı. Annemle beraber Samsun’a gelip ameliyat oldum. Benim kilo verdiğimi görünce ablam da buraya gelip ameliyat oldu. O da ameliyatın ardından 60 kilo verdi. İkimizin kilo verdiğini görünce annem ve abim de ameliyat olmaya geldi ve ameliyat oldu. Yani ailemden ben, ablam, annem ve erkek kardeşim Doç. Dr. Kerim Güzel tarafından tedavi edildik. Bu ameliyatı olmak isteyenlere tavsiyem, hiçbir şeyden korkmasınlar. Ameliyat sanıldığı kadar zor değil” dedi.

Şeyma Kayacık’ın 118 kilo verdiğini gören ablası Fatma Kayacık’ta 129 kiloyken olduğu ameliyatın ardından 64 kilo birden vererek, 65 kiloya kadar düştü. Resul Kayacık, 150 kilodan 80 kiloya kadar düşmeyi hedeflerken, anne Naziker Kayacık da 99 kilodan 65 kiloya düşmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler