Almanya'dan Kızılay'a 25 milyon euroluk Suriyeli yardımı!

Almanya'dan Kızılay'a 25 milyon euroluk Suriyeli yardımı!
Suriye ordusunun İdbli'e düzenlediği saldırılar devam ederken, Almanya'dan Kızılay'a 25 milyon euroluk yardım geleceği açıklandı. Söz konusu yardım sınıra dayanan yaklaşık 1 milyon Suriyeli için "Türkiye'ye mi alınacaklar?" sorularına neden oldu.

Suriye ordusu gerginliği azaltma bölgesi İdlib'deki saldırılarına devam ediyor. Bölgeden kaçarak Türkiye sınırına yönelen Suriyelilerin sayısı ise 1 milyona dayandı.

Öte yandan Almanya'dan İdlib'den kaçan Suriyeliler için Kızılay'a 25 milyon euroyu bulacak yardımlar yapılacağı belirtildi. Avrupa ile yapılan anlaşma sonucu Suriyeliler Türkiye'de kalmaya zorlanırken yeni göç dalgası nedeniyle AB ülkeleri de panik durumunda.

Öyle ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin yeni bir göç dalgasını kaldıramayacağı açıklamalarının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye gelmesi dikkat çekmişti.

ZİYARETİN ARDINDAN KIZILAY'A YARDIM

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen Erdoğan-Merkel görüşmesinin ardından Almanya'nın Kızılay'a 25 milyon euroyu bulacak bir yardımda bulunacağı belirtildi.

Bölgede "acımasız ve zalimce" yürütülen savaşla ilgili derin üzüntü yaratan haberler geldiğini ve şiddetlenen çatışmaların yeni bir sürgün dalgasına yol açtığını kaydeden Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in Erdoğan ile görüşmesinde Suriye krizinde insani yardımların süreceği taahhüdünde bulunduğunu hatırlattı.

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İdlib'den kaçan Suriyeliler için verilecek paranın Türk Kızılayı'na gönderileceği bildirildi.

TÜRKİYE'YE Mİ ALINACAKLAR?

Almanya'nın açıkladığı yardım ise sınıra dayanan Suriyeliler için "içeri alınacaklar" şeklinde yorumlandı.

Türkiye'de mevcut Suriyeli sığınmacı sayısının kayıt dışılarla birlikte 6 milyonu aştığı bilinirken, yeni bir göç dalgasının ülkede ne gibi bir iz bırakacağı tartışmalara neden oldu.

İlgili Haberler