Suriyelilerin sınırdan geçişine izin veriliyor iddiası

Suriyelilerin sınırdan geçişine izin veriliyor iddiası
Angela Merkel'in ziyareti ve Almanya'dan Kızılay'a yardım açıklaması sonrası Suriyelilerin sınırdan alınacağı tartışmaları gündeme gelmişti. Hatay Reyhanlı'dan yansıyan bir videoda İdlib'den sınıra akın eden Suriyelilerin Türkiye'ye alınmaya başlandığı iddia edildi.

Suriye ordusunun İdlib'e yönelik saldırıları devam ederken sınırdan dikkat çeken bir görüntü geldi.

Saldırılar sonucu yüz binlerce Suriyeli Türkiye sınırına yönelirken, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kaydedildiği iddia edilen görüntülerde Suriyelilerin Türkiye'ye alınmaya başlandığı iddia edildi.

Sosyal medyada gündeme gelen ve ne zaman kaydedildiği belli olmayan videoda, sınırda bekleyen Suriyelilere Türkiye tarafından seslenenlerin kadınların ve çocukların alınmaya başlayacağını söylemesinin ardından 'Tamam' diyen sığınmacıların, 'Erdoğan' sloganları attığı görülüyor.

Konuya ilişkin resmi kaynaklardan henüz bir açıklama gelmiş değil.

ZİYARETİN ARDINDAN...

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmesinin ardından Almanya'nın Kızılay'a İdlib'den göç eden Suriyeliler için yardım yapacağının açıklanması, sınıra gelen Suriyelilerin içeri alınacağı tartışmalarına neden olmuştu.

Hali hazırda Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının kayıt dışılarla birlikte 6 milyonu aştığı belirtilirken, son saldırılarla birlikte Türkiye sınırına dayananların sayısının da bir milyona yaklaştığı belirtiliyor.

İlgili Haberler