Altını tutabilene aşk olsun. Düşmesini bekleyenler saç baş yoluyor

Altını tutabilene aşk olsun. Düşmesini bekleyenler saç baş yoluyor
Türkiye’de yapılan zamlar, alım gücünün düşüşü vatandaşın yükünü iyiden iyiye artırırken bu gelişmelere Ukrayna- Rusya gerilimi, ABD altın piyasalarındaki hareketlenme de eklenince altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş görüldü.

Türkiye’de vatandaşlar, bir taraftan gıda maddelerine yapılan zamlarla geçim sıkıntısı çekerken son yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarıyla alım güçleri iyiden iyiye düştü. Türkiye’deki ekonomik durumun üzerine altın piyasaları ABD’de Mart ayında olması beklenen 50 baz puanlık faiz artırımını fiyatlarken Rusya-Ukrayna gerilimiyle altın hızla yükselişe geçti.

Özellikle dün gerçekleşen Fransa Başkanı Macron''un Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinden olumlu sonuçlar alınmamasıyla savaş sinyalleri körüklenmeye başladı. Krizle beraber ons altındaki yükseliş, gram ve çeyrek altının yukarı yönlü hareket etmesini sağladı. Peki Çeyrek-Gram ve Yarım altın ne kadar oldu?

FED KARARINA ODAKLANILDI
Öte yandan altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Mart ayında açıklayacağı faiz kararını odaklanmış durumda. Enflasyonun 40 yılın en yüksek seviyesinde olduğu ABD’de yıl bazında enflasyonun yüzde 7,3 seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor.

MEMİŞ UYARIDA BULUNMUŞTU
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise her enflasyon açıklanmadan ''Uçacak, kaçacak, yükselecek'' diye korku pompalamaya çalışanlara karşı uyanık olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ
Gram altın ise ons altının yükselmesi ve dolar kurunun dünya genelinde değer kazanmasıyla yükselişe geçti. Gram altın güne 795.9 liradan başladı. Gün içinde en düşük 794.5 lira, en yüksek de 798.1 lira seviyesi görüldü. Saat 08:02 itibarıyla 796.9 liradan alıcı buluyor.

İşte güncel altın fiyatları;

GRAM ALTIN NE KADAR?
789,60 TL alış 806,33 TL satış fiyatından işlem görüyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
1.289 TL alış 1.319 TL satış fiyatından işlem görüyor

ONS ALTIN NE KADAR?
Ons altın 1.820 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor

YARIM ALTIN NE KADAR?
2.587 TL alış 2.639 TL satış fiyatından işlem görüyor

TAM ALTIN NE KADAR?
5.158 TL alış 5.257 TL satış fiyatından işlem görmeye devam ediyor.

İlgili Haberler