Alüminyum fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor

Alüminyum fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor
Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin ardından Alümünyum fiyatları son 14 yılın zirvesini geçti, yeni rekor seviyesine ulaştı.

Fiyatlar uçtu tutabilen yok

Rusya''nın Ukrayna operasyonu sonrasında alüminyum fiyatları 2008''de gördüğü zirveyi geçerek yeni rekor seviyeye ulaştı.Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik operasyonu emtia cephesini de vurdu.

Alüminyum fiyatları Londra işlemlerinde 2008 zirvesini geçerek rekor kırdı. Londra Metal Borsası''nda 3 ay vadeli alüminyum kontratları ton başına 3 bin 388 doları gördü.

Dünyanın önde gelen alüminyum üreticilerinden Rus Rusal''ın hisselerinde ise sert düşüş izlendi.Nikel fiyatları, Mayıs 2011''den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Bugün yüzde 3''e yakın artış kaydeden nikel fiyatı, 11,77 dolarla Mayıs 2011''den bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. Analistler, yoğun taleple birlikte, Rusya-Ukrayna kaynaklı jeopolitik risklerden dolayı oluşan arz endişelerinin nikel fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini belirtti. Paladyum fiyatı yüzde 3''ün üzerinde artışla 2.564,50 dolara, platin de yüzde 2''ye yakın yükselerek 1.117,00 dolara kadar çıktı.

İlgili Haberler