Siber saldırı sebebiyle okul kapatıldı. Tüm sistemler çalışamaz hale geldi

Siber saldırı sebebiyle okul kapatıldı. Tüm sistemler çalışamaz hale geldi
Amerika’da bulunan Lincoln Koleji, 2021 yılının Aralık ayında bir siber saldırıya uğradı. Öğrenci ve çalışanların verilerinin çalınmadığı iddia edilirken okuldaki tüm internet sistemleri çöktü.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Amerika''daki Lincoln Koleji siber saldırıya uğradı. Olay 2021 yılının Aralık ayında gerçekleşti. Saldırı sırasında okul, çalışanlar ya da öğrencilerle ilgili kişisel bir bilgi açığa çıkmadığı iddia edildi. 

Okul bu siber saldırılarla baş edemedi ve kendi sitesinde bir veda mektubu yayınladı. Mektupta; İspanyol gribinden, savaşlardan, büyük buhrandan sağ çıktığı fakat bir senedir etkisi süren siber saldırıdan Lincoln Koleji’nin sağ çıkamadığı duyuruldu.

Kolej üyelerinin siber saldırılar hakkında bilgi toplamasına ve paylaşmasına yardımcı olan Araştırma ve Eğitim Ağları Bilgi Paylaşım ve Analiz Merkezi “Lincoln Koleji için gerçekten üzülüyorum keşke yardım edebileceğimiz bir yol olsaydı ancak fidye yazılımı tarafından vurulduğunuzda bunu düzeltmek çok pahalıya patlayabilir.” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler