Amerikan seçimlerinde son durum ne? Trump ve Biden hangi bölgeleri kazandı. Seçim sonucu ne zaman açıklanacak

Amerikan seçimlerinde son durum ne? Trump ve Biden hangi bölgeleri kazandı. Seçim sonucu ne zaman açıklanacak
ABD'de başkanlık seçimlerinde oy sayımı sürerken, Başkan Donald Trump ve rakibi Joe Biden arasındaki fark çok az. Yarışın kaderini belirleyecek eyaletler Nevada ve Pennsylvania olacak. Peki kritik eyaletlerde son durum ne?

ABD'de başkanı seçici kurul belirliyor. 538 üyeli Seçici Kurul, her eyaletten nüfusu oranında belirlenen sayıda delege gönderilmesiyle belirleniyor. Seçici Kurul'da 270 üye sayısına ulaşan aday, başkanlığını ilan ediyor.

JOE BIDEN ÖNDE GÖTÜRÜYOR

Oy sayım işlemi bazı eyaletlerde devam ederken şu ana kadar açılan sandıklara göre Demokratlar’ın adayı ve eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden hem oyların büyük bir bölümünü aldı hem de başkanlık yolunu açan Seçiciler Kurulu’na gönderilecek delege sayısında önde. Fakat 270 delegeye ulaşması gereken Biden şu an 264 delegeye sahip.

ekran-alintisi-20201105094716.jpg

SON DURUM NE?

Biden'ın Michigan ve Wisconsin’deki zaferinden sonra Trump’ın da Maine’den tek bir temsilci hakkı elde etmesiyle birlikte durum 264-214’e geldi. Geriye kalan dört kritik eyalet ise seçimin sonucunu belli edecek. Oy sayma işlemlerinin devam ettiği Nevada, Kuzey Carolina, Georgia ve Pennsylvania’dan çıkacak sonuçlar yeni başkanın kim olduğunu ortaya koyacak.