Anadolu Teknikerler Federasyonu kuruldu

Anadolu Teknikerler Federasyonu kuruldu
Türkiye geneli tüm Meslek Yüksek Okulu mezunu Teknikerleri bir araya getirmek amacıyla Ankara Teknikerler Derneği yönetimi 2020 yılı başında Teknikerler Federasyonu kurmak için ön çalışmaları yaptıktan sonra Türkiye geneli değişik illerde kurulu bulunan Tekniker derneklerini federasyon çatısı altında toplanmak için davet etti.

Yeniçağ/ Ankara Temsilcisi & Muhabiri/ Şevket GÖLÜK

Bu davet sonucu ilk toplantı 21-23 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya ili Alanya ilçesinde Elite Luxury Otel''de Türkiye''nin değişik birçok ilinde kurulu Tekniker Derneklerinin yöneticilerinin bir araya gelmesi ile yapıldı.

Tekniker Federasyon Çalıştayı toplantısına Ankara Teknikerler Derneği Başkanı Sayın Ertan KILIÇ başkanlık yaptı. Toplantıya Ankara, Batman, Elazığ, Çanakkale, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mardin, Mersin, Trabzon, Ordu, Siirt, Van, Zonguldak illerindeki Tekniker dernek yöneticileri katıldı. Toplantı süresince Meslek Yüksek Okulu mezunları için yapılacak faaliyetler ve atılacak adımlar kararlaştırıldı. Ülke geneli tüm Teknikerleri kapsayacak düzeyde güçlü bir Teknikerler Federasyonu çalışmalarına başlanılmasına karar verildi. Alınan kararlar kaleme alınarak bir süre sonra kamuoyuna açıklanmak üzere toplantı sonlandırıldı.

Bu güne kadar yapılan çalışmalar sonucu Teknikerler Federasyonu kurmak için 18-19 Aralık 2021 tarihlerinde ülkemizde devam eden pandemi sürecine uygun olarak Ankara’da toplanan Tekniker dernek yöneticileri yeni kurulacak olan federasyonun adının ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU olmasını kararlaştırdı. Toplantıda yapılacak çalışmalar ve atılacak adımlar ele alınarak yeni kararlar alındı.

Çalıştay toplantısı sonrası Ankara Teknikerler Derneği Başkanı Sayın Ertan KILIÇ yaptığı basın açıklamasında; Yeni kurulan Teknikerler federasyonunun adının ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU olduğunu ve yönetim merkezinin Ankara’da olacağını açıkladı. Yeni kurulan federasyonun çatısı altında ilk olarak Ankara, Batman, Elazığ, Kırıkkale, Siirt ve Van Teknikerler Derneğinin olduğunu ve kısa bir süre sonra yeni derneklerin katılımının olacağını duyurdu.

Ankara Teknikerler Derneği Başkanı Sayın Ertan KILIÇ’ın federasyon resmi başvuru ve çalışmalarının sonuçlanması sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında ülke geleceği ve ekonomisi için var gücüyle çalışan Meslek Yüksek Okulu mezunu 4 milyon mezun durumdaki Teknikerin ülkemizin geleceği için var gücüyle çalıştığını belirtti. Teknikerler olarak artan bir ivme ile çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek 21 Nisan 2022 tarihinde resmi olarak kuruluşu tamamlanan ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU’nun ülkemize ve ülkemizdeki tüm Meslek Yüksek Okulu mezunlarına hayırlı olmasını diledi.