Vural: AKP-PKK fırıldak çeviriyor!

Vural: AKP-PKK fırıldak çeviriyor!
MHP Grup Başkanvekili Vural, “Yeni Türkiye’nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı, ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik AKP’nin taahhüdünü yerine getirme gayretidir” dedi

Vural: AKP-PKK fırıldak çeviriyor!

Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün istediği gibi at oynattığını belirterek, “Gelişmeler Doğu ve Güneydoğu’da devletin tatile çıktığını gösteriyor” dedi. Çözüm süreciyle ilgili Diyarbakır’da düzenlenen “Yeni Türkiye’nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci” Çalıştayı’nı eleştiren Vural,  “Kilit metaforunu kullanmışlar. Kilit, bu coğrafyayı vatan yapanların, bu millete düşmanlık besleyenlerin dışındakilerin açabileceği kilittir. Demek Erdoğan, kilidi açmakla milletin çözülmesini kastediyor. Bu kilidi açarak devletimizin, milletimizin arasına fitne sokamayacaksın. Başbakan Erdoğan  ve ekibi, Diyarbakır’da bu ülkenin birlik ve beraberliğini çözecek anahtarı emperyalizme, dış güçlere ve bölücü terör örgütüne sunmaktadır. Siz PKK ile hangi fırıldakları çeviriyorsunuz?” dedi.

Yakında itiraf edecekler
Hükümetin İmralı’da neler görüştüğünü soran Vural, “Çalıştay, AKP’nin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü çözmek amacıyla taahhüdüne bağlı kaldığından, terör örgütüyle müzakere eden üç silahşör Efkan Ala, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay ile bu taahhüdü açık bir şekilde yerine getirme gayretinden başka anlam taşımıyor” dedi. Vural, Erdoğan’ın “Terör örgütüyle görüşen şerefsizdir” dediğini, şimdi ise çözüm sürecinde siyasi heyetlerin görüştüğünün açıklandığını ifade eden gazetecilere, “Tescillendi” diye yanıt verdi. Oktay Vural, görüşmeleri AKP’nin yürüttüğünün ortaya çıktığını öne sürerek, “Bütün bunlar, bu süreçte dış güçlerin arzuladığı istikamette, Erdoğan’ın terör örgütünü siyasal muhatap olarak kabul etmesi doğrultusunda attığı adımlardır. Terörist başının Oslo’ya götürülmesini de yakında itiraf edecekler. AKP artık milletin değil, silahın egemenliğini temsil ettiğini ortaya koyuyor” dedi.

Hükümet sessiz
İmralı ile siyasi heyetlerin görüşmeye başladığını savunan Vural, AKP tarafında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yer aldığını iddia etti. Vural, “Bir taraftan terör örgütüyle Kandil ile görüşüyorsunuz, kurtarılmış bölge kurmasına izin veriyorsunuz, öbür taraftan kalkıp eylemlere laf söylüyorsunuz. Tam bir aldatma” dedi.  Terör örgütünün yol kestiğini, çocukları dağa kaçırdığını, iş makinelerini yaktığını, vergi topladığını, mahkeme kurduğunu, karakollardan çıkılmasına izin verilmeyen askere yaylım ateşi açtığını ifade eden Vural, hükümetin bunlara sessiz kaldığını kaydetti. 
Hanife Açıkalın