Anaların feryadı yürekleri dağladı

Anaların feryadı yürekleri dağladı
Yüksekova’daki kahpe pusuda şehit olan jandarma er Ramazan Köse Artvin’in Borçka, Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Konya’nın Çemtik ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Gülle’nin 11 yaşındaki oğlu Furkan Turan Gülle (solda) de babasının tabutunu öptü, uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Köse’nin Borçka’daki cenazesinde ise gözyaşları sel oldu, kardeşi Samet Köse güçlükle ayakta durabildi.

Yüksekova’daki kahpe pusuda şehit olan jandarma er Ramazan Köse ile Uzman Çavuş Ramazan Gülle gözyaşlarıyla toprağa verildi

Haber: Salim Yavaşoğlu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Ramazan Köse ile Uzman Çavuş Ramazan Gülle, düzenlenen törenlerle memleketlerinde son yolculuğa uğurlandı. Alçak saldırıda şehit edilen jandarma er Yunus Yılmaz ise Bingöl’ün Karlıova ilçesinde önceki gün toprağa verilmişti. Şehit er Ramazan Köse için öğle vakti Borçka Merkez Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Begcan Köse, kardeşleri Ümit ve Samet Köse güçlükle ayakta durabildi. Şehit cenazesine sarılan yakınları, uzun süre ağladı.
Terhisine 6 ay kalmıştı
Şehidin annesi Gülsen Köse rahatsızlandığı için cami avlusundaki törene katılamadı. Kılınan cenaze namazı sonrası Köse’nin naaşı, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak Borçka Şehitlik Mezarlığı’na götürüldü. Köse’nin cenazesi, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit, AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Terhisine 6 ay kala şehit edilen Ramazan Köse’nin, askere gitmeden önce Borçka’da bir lokantada garsonluk yaptığı, 27 yaşında Ufuk ve 10 yaşında Samet adlı iki kardeşi olduğu öğrenildi. Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin naaşı ise Konya’nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi’nde toprağa verildi. Şehidin naaşı baba evinden yakınları tarafından alınarak, mahalle meydanına getirildi. Burada, şehidin ağabeyi Mehmet Gülle tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Gülle’yi, arkadaşları teselli etmeye çalıştı.
Bölücüleri sevindirmeyin
Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen baba Duran Gülle ise oğlunun tabutuna dokunarak yakınlarına, “Dik durun, hainleri sevindirmeyin, şehidimiz var” diye seslendi. Şehit Gülle’nin 11 yaşındaki oğlu Furkan Turan Gülle de babasının tabutunu öptü, uzun süre gözyaşı döktü. Babasının fotoğrafına gözyaşları içinde bakan Furkan Turan’ı yakınları teselli etti. Şehit Gülle’nin naaşı, Gökpınar Meydan Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, tekbirler eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Gülle, burada gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı ile çok sayıda vatandaş katıldı.