Google Android 14 Beta 1 programını yayınladı. İşte yeni özellikler

Google Android 14 Beta 1 programını yayınladı. İşte yeni özellikler
Android kullanıcılarının merakla beklediği Android 14 Beta 1 programı yayınlandı. Güncellemenin ne zaman telefonlara yükleneceği belli oldu.

Android kullanıcı için beklenen güncelleme geldi. 10 Mayıs’ta yapılacak olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan sürüm için ilk beta programı ortaya çıktı.

Google, Android 14 Beta 1 programını resmen başlattı. Güncelleme ilk olarak Pixel 4a’dan başlayarak Pixel 7 Pro’ya kadar olan modellere sunuldu. Ek olarak Google, ilk beta sürümünün kararsız olabileceği konusunda kullanıcıları uyardı.

ANDROİD 14''TE HANGİ ÖZELLİKLER OLACAK

- Hackerların sohbetler, banka bilgileri ve görseller gibi kısacası istenmeyen ekran görüntüleri almasını engellemesine imkan sağlayacak bir algılama özelliği gelecek.

- Bir uygulamanın erişebileceği fotoğrafları sınırlandırma ve tamamen engelleme özelliği gelecek. ”Tüm fotoğraflara erişime izin ver”, ”Seçilen fotoğraflara erişime izin ver” ve ”İzin verme” seçenekleri bulunacak.

- API gereksinimleri artacak. Kullanıcılar API düzeyini karşılamayan uygulamaların APK dosyalarını da yükleyemeyecek.

- Uydu teknolojisinin günümüzde gelişmesiyle birlikte üreticiler, akıllı telefonlar için ‘uydu bağlantı’ sunmaya başladı. Uydu bağlantısı ile birlikte akıllı telefonlarla hücresel bağlantının çekmediği yerlerde dahi iletişim kurmak mümkün hale gelecek. 

İlgili Haberler