Anıtkabir'de büyük saygısızlık!

Anıtkabir'de büyük saygısızlık!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yılında Anıtkabir'de gerçekleştirilen resmi törenler sırasında bir grubun Cumhurbaşkanı Erdoğan için sloganlar atmasına CHP'den tepki geldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yılında  Anıtkabir ve Dolmabahçe olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasında anma törenleri sürerken, Anıtkabir'deki törende Ata'ya ve onu anmak için gelenlere büyük saygısızlık yapıldı. 

Milletvekillerine barikat kurulurken, bakanların bekletilmeden Anıtkabir'e alındığı bildirildi.  Ayrıca törendeki alana özellikle yerleştirildiği düşünülen bir grup, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için sloganlar attı. Her iki duruma da CHP'den tepki geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Anıtkabir’e giden bütün yollar tutulmuş... Seçilmiş Milletvekillerinin girişi barikatlarda güçleştiriliyor... Atanmış bürokrat ve bakanlar bekletilmeksizin alınıyor... İçeriye yerleştirilmiş bindirilmiş kıtalar “Recep Tayyip Erdoğan” “Reis” diye slogan atıyorlar" ifadelerini kullandı.

11-031.png

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'de Twitter paylaşımında "Bugün sabah Anıtkabir’e vatandaşlar alınmazken, alana özellikle yerleştirilmiş gruplara “Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde slogan attırıldı. Yas ve saygı mekanı olması gereken Anıtkabir’de bile saygısızlık yapanlara en güzel cevabı bugün Ata’sına koşan milyonlar verecek" dedi.

12-033.png