Ankara'daki korona alarmının belgesi ortaya çıktı

Ankara'daki korona alarmının belgesi ortaya çıktı
Ankara Tabip Odası’nın ketteki hastanelerin dolması ve yoğun bakımlarda boş yer kalmamasıyla ilgili açıklama sonrası flaş bir karar geldi. Ankara’daki hastanelerde zorunlu olmayan yatışlar ertelenirken, boş yoğun bakım yataklarının tamamı korona tedavisine ayrıldı. Ankara’daki korona alarmının belgesi ortaya çıktı.

Ankara’da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm başkanlığında yapılan  "Pandemi Değerlendirme Toplantısı"nda önemli kararlar alındı. Son dönemde kentteki hastanelerin korona virüs hastalarıyla dolması nedeniyle alınan karar ile birlikte hastanelerde zorunlu olmayan yatışlar ertelenirken, boş yoğun bakım yataklarının tamamı korona tedavisine ayrıldı.

"Pandemi Değerlendirme Toplantısı"nda alınan kararla, kent genelindeki hastanelerin klinik servis yatağı sayısının yarısı Covid-19 tedavisi için ayrılacak.Boş yoğun bakım yataklarının tamamı da bu tedaviye ayrıldı. Ayrıca hastanelere zorunlu olmayan cerrahi vaka alımı durduruldu. Zorunlu olmayan yatışların da ertelendiği bildirildi.

Öte yandan Ankara’daki korona alarmının belgesi ortaya çıktı. İşte o belge:

e7a55383-ca2d-473c-9f7c-9e4418d5c325.jpg