Ankara'dan Edremit'e horoz dövüşü operasyonu

Ankara'dan Edremit'e horoz dövüşü operasyonu
Ankara'daki Sokak Hayvanları Çalıştayı'nda bir katılımcı Başkan Mansur Yavaş'a, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde horoz dövüşü yapılacağını bildirdi. Yavaş'ın Emniyet'le teması sonucu horoz dövüştüren 50 kişi yakalandı ve ceza yazıldı.

Ciddi Gazete'nin haberine göre, Ankara'daki 1. Sokak Hayvanları Çalıştay'ına katılan vatandaşlardan biri, Balıkesir'in Edremit ilçesinde akşam horoz dövüşü yapılacağını söyledi ve Başkan Mansur Yavaş'tan yardım istedi. Yavaş'ın talimatıyla Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile görüşüldü. Polis ekipleri, verilen adrese yaptıkları baskında dövüştürülen 23 horoza el koydu ve horozlar üzerinden kumar oynayan 50 kişiye Kabahatler Kanunu'na Muhalefet'ten işlem yaptı.

İHBAR ANKARA'DAN GELDİ

Ankara'dan gelen ihbarla, Edremit'in Gazicelal Mahallesi'ndeki Esnaf Odaları Lokali'ne baskın düzenledi. Söz konusu adreste yaklaşık 50 kişilik bir grubun horoz dövüşü izlediğini belirleyen emniyet güçleri, işyerindeki iki platform ve 23 horozu muhafaza altına aldı. İşyeri sahibi ve altı horoz sahibi olmak üzere yedi kişiye Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ile 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanununa Muhalefet suçundun adli işlem yapıldı. Edremit polisi ayrıca, işlerinde bulunan 50 kişiye Kabahatler Kanununa Muhalefet suçundan işlem yaparken, bahis oynayan 43 şahsın konu ile ilgili bilgi sahibi sıfatı ile ifadesini aldı