Anneler Günü'nde şehit anasına büyük saygısızlık

Anneler Günü'nde şehit anasına büyük saygısızlık
Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba’ya anneler gününde katıldığı iftar yemeğinde MHP’li Ahmet Baykan tarafından büyük saygısızlık yapıldı. Akbaba konu ile ilgili Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

Fatih ERGİN / Yeniçağ

Şehit Anneleri Derneği Pakize Akbaba, anneler gününde katıldığı bir iftar programında 31 Mart’ta MHP’nin Maltepe Belediye Başkan adayı olan Ahmet Baykan ile görüşmek istedi. Ancak Baykan, şehit annesini "İşim var, görüşemem" diyerek tersledi ve sırtını döndü. 

Şehit annesi, MHP’li ismin kendisine karşı neden böyle bir harekette bulunduğunu Yeniçağ’a açıkladı.

Pakize Akbaba şunları kaydetti: “Bir iftar yemeğine davetliydim. Oraya gittim. Gittiğimde de ‘Ahmet Başkan, Ahmet Baykan nerede’ diye sordum. Çünkü kendisini senelerdir tanıyorum. Oğlum şehit olduğundan beri tanıyorum. İftar yemeğinde bana çiçek verilecekmiş. Haberim yoktu. İsmim anons edildi. Ben kürsüye çıkarken Ahmet Baykan’ın amcasının oğlu Ali Baykan yanıma geldi, sarıldı. Sonra Ahmet Baykan’a döndü ve ‘Ahmet, Pakize anam burada’ dedi. Ahmet Baykan ‘benim işim var’ dedi, sırtını döndü ve görüşmek istemedi. Şok oldum. Sonra kürsüye çıktım.”

“BAHÇELİ YÜZÜNDEN SIRTINI DÖNDÜ”

Pakize Akbaba sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir anneler gününde, bir şehit anasına ne oldu da sırtını dönüyorsun? Sırf Bahçeli yüzünden sırtını döndü. Ben sana ne yaptım? Sen Bahçeli’ye yaranacaksın diye bende mi yaranmaya çalışacağım? Saray arkasında takmış yürütüyor Bahçeli’yi. Ben bu şehitlerin huzuruna o zaman nasıl geleceğim? Bir şehit anası yiğit olur. Sözünün eri olur. Söylediği sözün de arkasında durur. Ben menfaatim için boynumu bükseydim şimdi nelerim olmuştu. Kürsüdeki konuşmamda Ahmet Baykan’a karşı bunlardan bahsettim. İyici bozuldu. Davette tanımadığım gençler de vardı. Onlar anne bu yapılır mı sana dediler. Ben de dedim ki, o Bahçeli’den korkuyor. Ben korkmam ki. Korkunun ecele bir faydası yok.

“DESTEK VEREMEZDİM"

Kendisi Maltepe’den belediye başkan aday oldu. Ama bir yanında Binali Yıldırım bir yanında Devlet Bahçeli. O yüzden destek vermedim. Hatır için hasta yatamam. Eğer benimle konuşsaydı ona Bahçeli’yi şikayet edecektim. Sen de Ülkücülük kalmadı mı ki gittin Bahçeli’nin emrine girdin? Onun adayı oldun? Ne gereği vardı? Bağımsız aday olsaydı millet yine seçerdi onu. Türklerde geleneksel bir şey vardır. Adama adama diyor ki, ‘Oğlunu öldürdüm. Düşmanınım kapına geldim.’ Ona buyur ediyor. Acı tebessümle de olsa ‘hoş geldin’ diyor. Ben senin oğlunu mu öldürdüm? Ne yaptım?

"BİR ZAMANLAR İP ATIYORDU, ŞİMDİ AVUKAT YOLLUYOR”

Tepkilerini sürdüren Akbaba, Ahmet Baykan ve Devlet Bahçeli’ye tepkisini şöyle sürdürdü “Bahçeli’ye laf ediyorsun dedi. ‘İyi yapıyorum’ dedim. Hak ediyor. Bir zamanlar ip atıyordu şimdi de avukat yolluyor. Bu kadar da olmaz. O üç hilalin altında durup ona buna yaranma sevdasına girmesinler. Ben Doğu Perinçek’e kızıyordum. Zaten ne olduğu, nerede durduğu belli değil demiştim. Bahçeli de aynıymış. PKK ile Kürt kardeşlerimi ayırdığım gibi Bahçeli ile de MHP’yi ayırıyorum.” dedi.