Antalya'da doğdu 20 binde bir yaşanıyor. Annenin gözüne korkudan günlerce uyku girmedi

Antalya'da doğdu 20 binde bir yaşanıyor. Annenin gözüne korkudan günlerce uyku girmedi
Antalya'da 15 günlük bir bebeğin tüm iç organlarının ters olduğu ortaya çıktı. 20 bin doğumda bir görülen, 'ayna' olarak adlandırılan bu durumdaki minik bebeğin annesi "İlk duyduğumda inanamadım. Çok korktum" ifadelerini kullandı. Bebeğin durumunun hayatını olumsuz etkilemeyeceği açıklandı.

Antalya'da Sadık Süleyman Arslan ve Gülay Arslan çiftinin üçüncü çocuğu Muammer Fatih, tüm iç organları ters dünyaya geldi. 15 gün önce özel bir hastanede dünyaya gözlerini açan bebeğin ilk muayenesinde, kalbinin sağ tarafta olduğu tespit edildi.

Arslan bebeğin, röntgen ve tomografisi çekildiğinde, kalbinin yanı sıra iç organlarının tamamının ters yerde olduğu belirlendi. Bununla birlikte zatürre teşhisi konulan minik bebek, hastanenin yeni doğan yoğun bakımında gözlem altına alındı.

;
Minik bebeğin doktoru "Bebeğimizde tüm organlar 'ayna' diye tabir edilen düzende, her biri tam ters yerlerde. Aileye ilk bilgiyi verdiğimizde oldukça tedirgin oldular. Fakat bebeğin yaşamını olumsuz etkileyecek bir durum olmadığını anlattığımızda rahatladılar." ifadelerini kullandı.

'İLK DUYDUĞUMUZDA İNANAMADIK, ÇOK KORKTUK'

Muammer bebeğin üçüncü çocukları olduğunu anlatan Gülay Arslan, "İlk duyduğumda inanamadım. Çok korktum. Ama doktorumuz sağlığını etkileyecek bir şey olmadığını, sadece birkaç konuda dikkatli olmamız gerektiğini bize anlatınca rahatladım. Bebeğimin organları ters olduğu için olabilecek bir hastalık veya doktor müdahalesi gerekirse organlarının ters olduğunu söylememizi istediler. Bebeğimin durumuna göre bir yaşam standardım olacak" diye konuştu.