Astronomi severler Meteor Yağmuru Etkinliği’nde buluştu

Astronomi severler Meteor Yağmuru Etkinliği’nde buluştu
Antalya’da Gökyüzü Gözlem Etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcılar, meteor yağmuru izleyerek uzmanlardan gökyüzü, yıldızlar ve gezegenlere ilgili bilgiler aldılar. Etkinlikte meteorları izlemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Astronomi tutkunları "Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği"nde buluştu.

Bilim ve Teknik dergisi tarafından ilk kez 1998''de Antalya-Saklıkent''te düzenlenen "Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği", bu yıl Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, TÜBİTAK, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Kepez Belediyesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Adana Hacı Sabancı OSB, Gaziantep OSB, Mersin Tarsus OSB, PAKOP Plastik İhtisas OSB ile Kapaklı İkitelli-2 OSB Derneği ve ECA-SEREL katkılarıyla gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank etkinliğin açılışını yaptı.

Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği''nin ilk gününde 3 bin 500 kişi arasından kurayla seçilen 750 kişinin yanı sıra kurulan çadırlarda toplam 1400 kişi konakladı.

Etkinliğin ikinci gününde Kepez Belediyesinin "Çadırını Al Sen De Gel" sloganıyla davete binlerce kişi katılım sağladı.

Meteor yağmuru için uzun kuyruklar oluşturuldu

İlk iki günde etkinliğe yaklaşık 8 bin günübirlik ziyaretçi dahil olurken alanda oluşturulan 5 gözlem istasyonunda göğe bakma kuyruğu oluşturuldu.

Astronomi tutkunlarının buluşma noktası olan etkinlikte katılımcılar sırayla meteor yağmuru izledi.

GÖZLEM 630 SAAT SÜRDÜ

1992''de Dünya yörüngesine yakın bir noktadan geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşan ve Dünya''nın Güneş''in etrafından dönerken bu kozmik toz bulutuna rastlaması nedeniyle meydana gelen gökyüzü olayı, katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Ayrıca etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.

(Kaynak: AA)

İlgili Haberler