Her defasında daha fazla büyüdü... Doktorlar gözlerine inanamadı

Her defasında daha fazla büyüdü... Doktorlar gözlerine inanamadı
Antalya’da yaşayan Yasemin Zembil’e yapılan biyopside, sağ memesinde 'iyi huylu' kitle olduğu belirlendi. Kitlenin büyümesi üzerine Zembil iki kez ameliyat oldu. Geçirdiği iki ameliyatta da sağlığına kavuşamayan Zembil 3'ncü kez ameliyata alındı. Bu ameliyatta memesinden 4,5 kilogram kitle çıkarılan kadın sağlığına kavuştu.

Antalya’da yaşayan Yasemin Zembil 2015 yılında göğsünde tespit edilen kitle nedeniyle 2 defa ameliyat oldu. Zembil''in memesinden geçirdiği ilk ameliyatta 1,5, 2''nci ameliyatta 3,5 kilogramlık kitle çıkarıldı. Geçirdiği iki ameliyatta da sağlığına kavuşamayan ve 6 ay önce sağ memesindeki kitle hızla büyüyerek bu kez 4,5 kilograma ulaşan Yasemin Zembil, özel bir hastanede görevli Op.Dr. Murat Temraz Urlu’ya başvurdu. Yapılan testlerde memesindeki kitlenin malign (kötü huylu) olmadığı tespit edilen Zembil, bir kez daha ameliyata alındı. Çapı 30 santimetreye ulaşan 4,5 kiloluk kitleyle birlikte sağ memesi de alınan Zembil, sağlığına kavuştu.

Sağ memesindeki 4,5 kilogramlık kitlenin yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade eden Yasemin Zembil, dışarıdan bakıldığında fark edilen kitleyle ilgili herkese açıklama yapmak zorunda kaldığını anlattı. Hareket kabiliyetinin kısıtlandığı belirten Zembil, "Bir yere uzanıp bir şey alamıyordum, elimde bir şey taşıyamıyordum. Yanlışlıkla sağa sola çarptığımda çok canım yanıyordu" diye konuştu. 2017 yılında ilk ameliyatında kitlenin 1,5 kilo, ikinci ameliyatında ise 3,5 kiloya ulaştığını anlatan Zembil, şöyle konuştu:

“6 ay önce sıkıntım yeniden başladı. Kitle hızla büyüyordu. Akıntı ve kanamalar başladı. İki hafta önce Op. Dr. Murat Temraz Urlu’ya başvurduğumda memenin alınması gerektiğini söyleyince üzüldüm, ama yapacak bir şey yoktu. Mecburen kabullendim. Şu anda gayet iyiyim. Ameliyatın ardından aylar sonra ilk kez, en sağlıklı geceyi geçirdim. Çok şükür artık atlattım. Doktoruma çok teşekkür ederim."