iPhone’da fotoğraf yedekleme nasıl yapılır

iPhone’da fotoğraf yedekleme nasıl yapılır
iPhone fotoğrafları yedeklemek ya da bilgisayara atmak isteyenler için adım adım yapılması gerekenler...

İCloud içerisinde yedeklemiş olduğun video ve fotoğrafları bilgisayara atabilmek için herhangi bir kabloya ihtiyaç gerekmez. Kullanılan bilgisayar üzerinden İCloud hesabına giriş sağlandığı takdirde yedeklemesi yapılan tüm fotoğraf ve videolara ulaşabilirsiniz.

Apple destekli olan İCloud içerisinde kendinize ait bir hesap oluşturarak bu hesabı iPhone seri cihazınıza bağlayabilirsiniz. iCloud hesabınız iPhone cihazınıza bağlı olduğunda fotoğraf ve videolarınız internet vasıtası ile otomatik olarak yedeklenir.

iCloud hesabının açık olduğu her cihazda yedekleme işlemi yapmış olduğunuz video ve fotoğraflara ulaşımda bulunabilirsiniz. Fotoğraf ve video üzerinde sağlamış olduğunuz herhangi bir değişiklik tüm cihazlarınız üzerinde görülebilir.

İPHONE''DAKİ FOTOĞRAFLARI MAC''E AKTARMA

iPhone seri bir cep telefonu içerisindeki fotoğraf ve videolarınızı Mac içerisinde aktarmak oldukça kolay adımları gerektirir. Mac içerisinde fotoğraflar uygulamasına giriş sağlayarak bağlı olan cep telefonunuz içindeki tüm verileri içe aktar seçeneği vasıtası ile bilgisayarınıza atabilirsiniz. Bu süreçte Mac üzerinde içe aktar ekranının açılmaması durumunda fotoğrafların yan tarafında yer alan kısma tıklayarak aygıt tercihinde bulunabilirsin. Parolanı tıklayarak bu cihaza güvenilsin mi sorusuna olumlu şekilde yanıt vererek aktarma işlemini sağlayabilirsin. Güven adımına tıkladıktan sonra fotoğraf ve videolarını aktarmak istediğin alanı ve aktarmak istediğin verileri seçerek süreci tamamlayabilirsiniz. iPhone içerisine Windows Fotoğraflar uygulamasını yükleyerek ve bu uygulama ile cihazını eşitleyerek de yedekleme işlemini sağlayabilirsin. Bilgisayarınız içerisinde iTunes’ e ait olan son versiyon bulunuyor ise cep telefonunuzu uygun bir USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Bu vasıta ile cep telefonunuz içinde yer alan tüm video ve fotoğrafları bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.

İPHONE’DA FOTOĞRAF YEDEKLEME - BİLGİSAYARA ATMA İŞLEMİ İÇİN UYGULAMAYA GEREKİR Mİ?

iPhone seri altında tasarımı sağlanan cep telefonlarından birinin kullanımını sağladığın takdirde yedekleme ve aktarma yapmak istediğin sürece göre bazı uygulamalardan faydalanabilirsin. iPhone içerisine Windows sürümüne ait olan fotoğraflar uygulamasını yükleyerek verilerinizin yedeklemesini sağlayabilirsiniz. Windows Fotoğraflar uygulamasında bulunan yedeklenmiş fotoğraf ve videolarınızı bilgisayar içerisinde internete bağlanarak herhangi bir kabloya ihtiyaç duymaksızın aktarabilirsiniz. iPhone üzerinde saklı tuttuğunuz fotoğraf ve videoların USB ile farklı bir işletim sistemine sahip bilgisayara aktarılmasında belli uygulamalardan faydalanmak uygun olur.

İPHONE FOTOĞRAF YEDEKLEME - BİLGİSAYARA ATMA İŞLEMİ NE KADAR SÜRER?

iPhone seri cep telefonunuzda açmış olduğunuz iCloud hesabı vasıtası ile fotoğraf ve videolarınızı yedeklemek yahut bilgisayara aktarmak oldukça kısa sürer. Yedekleme ve aktarma yapacağınız video ve fotoğraflarınızın kapasitesine bağlı olarak da bu süre farklılık teşkil edebilir. iPhone içerisinde yer alan dijital fotoğraf ve videoların yedekleme ile aktarma süreçleri kullandığınız bilgisayar modeline göre de farklılık gösterebilir.

Apple marka olan bir bilgisayara sahip iseniz iPhone içerisindeki fotoğraf ve videolarınızı çok kısa bir sürede aktarabilirsiniz. iPhone içerisinde bulundurduğunuz fotoğraf ve videolarınızın kalite durumuna göre de yedekleme ve aktarma süreleriniz farklılık gösterebilir. Yüksek kaliteye sahip olan video ve fotoğraflarınızın aktarım süresi ile yedekleme süresi düşük kaliteye sahip olanlara göre daha uzun olur.

İlgili Haberler