Akıllı telefon kullanımı Alzheimer'a sebep oluyor. Bilimsel olarak kanıtlandı

Akıllı telefon kullanımı Alzheimer'a sebep oluyor. Bilimsel olarak kanıtlandı
Bilirsiniz eskiden, defterler vardı herkesin telefon numarasını yazdığımız... Mektuplar vardı mesajlardan evvel, kafadan yada kağıtla yapardık hesaplarımızı. Şimdi her şey dijitale dönüştü. Kimlik numaralarımızı bile ezberleyemez olduk. İşte bu tür "kolaylıklar" Alzheimer'a sebep olmanın belirtilerindendir.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre elektromanyetik alanların(EMF''ler) akıl sağlığına nasıl etki ettiğine dair yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmadan çıkan sonuçlara göre cep telefonlarından yayılan elektromanyetik alanlar beyinde kalsiyum birikimine neden oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Washington Eyalet Üniversitesi''nden Martin Pall "Bir nanosaniye zaman ölçeğinde tepe elektrik ve zamanla değişen manyetik kuvvetler aracılığıyla hareket eder. Bunlardan herhangi biri, çok erken başlangıçlı Alzheimer Hastalığı olan nihai kabusa neden olabilir," şeklinde verilerini açıkladı.

Araştırmaya ilişkin yapılan basın açıklamasında ise "Günde saatlerce cep telefonuna veya Wi-Fi radyasyonuna maruz kalan çok genç insanlar dijital bunama geliştirebilir” ifadelerine yer verdi. 

Alzheimer Derneği''ne göre, sadece Amerika''da 65 yaş ve üstü 6,5 milyondan fazla kişi, Alzheimer gerçeği ile yaşıyor. Bunların yüzde 73’ünü 75 yaş ve üzerindeki bireyler oluştururken, Alzheimer teşhislerinin sayısı her yıl, bir öncesinden çok daha kuvvetli bir şekilde artıyor.

İlgili Haberler