iPhone'u tam şarj etmemelisiniz: Apple üreticileri açıkladı

iPhone'u tam şarj etmemelisiniz: Apple üreticileri açıkladı
Apple üreticileri, akıllı telefonların batarya sağlığı ve uzun süreli kullanımı açısından %100 şarj edilmemesi gerektiğini söylüyor. iPhone'larda yer alan lityum iyon pillerin yenilikçi bir yapıya sahip olmasına rağmen zamanla yıprandığı ileri sürüldü.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; iPhone’larda lityum iyon piller kullanan Apple üreticileri, akıllı telefonların performans ve kullanım ömrü açısından oldukça yenilikçi olmasına karşın, her şarjda hafif hafif yıprandığını ifade etti. Bu sebepten sık sık iPhone’un pil sağlığını kontrol etmek gerekiyor. Bu kontrolleri Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünden yapabilirsiniz.

Apple’ın iOS 13’ten bu yana sunduğu İyileştirilmiş Pil Şarjı özelliği sayesinde batarya ömrünü artırmak mümkün. iPhone pilinin eskime hızını yavaşlatan ve yüzde 80’e ulaştıktan sonra şarj işlemini durduran bu özellik, gündelik şarj etme rutinini de ölçüyor.

Apple üreticileri pilin yüzde 80’e kadar doldurulmasının ömrünü uzatmada etkili olacağını söylüyor. Fakat İyileştirilmiş Pil Şarjı‘yla birlikte tamamen şarj olmasını isterseniz kilit ekranında çıkan bildirimden “Şimdi Şarj Et”i seçebilirsiniz.

Apple yazılımsal olarak sunduğu avantajlara ek olarak sıcaklık konusunda da bazı önerilerde bulundu. Aşırı sıcak veya soğuk havaların iPhone batarya ömrünü kısaltabileceğini belirten Apple, ideal performansın 16°C ile 22°C arasında olacağını söylüyor.

İlgili Haberler