Apple’dan ‘yanlışlıkla’ uygulama satın alan kullanıcıya şok cevap

Apple’dan ‘yanlışlıkla’ uygulama satın alan kullanıcıya şok cevap
İngiltere'de yaşayan bir kullanıcı, yanlışlıkla uygulama için satın alım yapıldığı için teknoloji devi Apple'a başvuru yaptı. Ancak şirket, 1.500 doları geri ödemeyi reddetti.

The Guardian’ın haberine göre, son dönemde Google Play Store ve App Store gibi mağazalarda yanlışlıkla satın alım işleri artmaya başladı. Yanlışlıkla uygulama için satın alım yapan bir kullanıcı, Apple''a başvurdu.

Genellikle şirketler, bu tür ödemelerin ardından kullanıcılara geri iade yaparken, geçtiğimiz günlerde aynı durumu yaşayan bir kullanıcı, Apple’dan şoke eden bir cevap aldı.

YANLIŞLIKLA YAPILAN 1.500 DOLARI GERİ ÖDEMEYİ REDDETTİ

İngiltere’de yaşayan bir kullanıcı, kız kardeşinin iPad cihazından dört hafta boyunca yanlışlıkla yaptığı 1.500 dolara denk gelen uygulama içi satın alımları geri almak için Apple’a başvurdu. Kullanıcı, kız kardeşinin öğrenme güçlüğü rahatsızlığı olduğunu ve uygulama içi satın alımı hakkında en ufak bir fikri olmadığını belirtmesine rağmen Apple’dan şoke eden bir cevap aldı.

83 DEFA SATIN ALDI

Kullanıcının başvurusu Apple tarafından reddedildi. Verilen bu kararının nedeni şu an için açıklanmazken, gelen bilgilere göre kız kardeşin aynı uygulama paketini 83 defa aldığı ortaya çıktı. Bu da büyük ihtimalle Apple’a satın alımların bilinçli şekilde yapıldığını düşündürttü.

ŞİRKETTEN TAVSİYE GELDİ

Apple, başvurunun üzerine kullanıcıya kız kardeşinin kullandığı cihazlarda ebeveyn kontrollerini aktif hale getirmesini önerdi. Kısa süre içinde gündem olan bu olay sonrası, Apple’ın kullanıcılara bu tür konularda ayrıntılı bilgilendirme yapmadığı iddiaları ortaya atılırken, şirketten konu ile ilgili herhangi bir açıklama da gelmedi.

İlgili Haberler