Cizre şehidi dualar ve gözyaşıyla uğurlandı

Cizre şehidi dualar ve gözyaşıyla uğurlandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has dün Osmaniye’de toprağa verildi

Şehidin cenazesi memleketine gönderilmeden önce Şırnak’taki 23. Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları da katıldı. Şehit Has’ın naaşı tören mangasının omuzlarında alana getirildi. Naaşın katafalka konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Şehit Uzman Çavuş Has’ın öz geçmişinin okunmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına yapılan konuşmada, “TSK Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren TSK’nın bundan sonra da ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceği bilinmelidir” ifadesi kullanıldı. Okunan duanın ardından şehidin naaşı tören mangasının omuzlarında helikoptere taşındı. Bu sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve komutanlar selam durarak şehidi memleketi Osmaniye’ye uğurladı. Cenazeyi Osmaniye’de şehidin yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Fenalık geçirenlere hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilerek helallik alınan Has’ın cenazesi okunan duanın ardından  Asri Mezarlık Camisi’ne götürüldü.

Baba özel izinle geldi

Cenaze törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AKP Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cezaevinden özel izinle çıktığı öğrenilen şehidin babası Mustafa Has, namazın ardından oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz vererek cenaze nakil aracına kadar taşıdı. Anne Şerife Has, kız kardeş Perihan Has ile abla Özlem Has, Serkan Has’ın Osmaniye Şehitliği’ne getirilen tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra defnedildi.