Bir gönüllü Marmaris’e gitti bizzat olay yerinden aktardı... Yangınların neden bir haftadır söndürülemediği ortaya çıktı

Bir gönüllü Marmaris’e gitti bizzat olay yerinden aktardı... Yangınların neden bir haftadır söndürülemediği ortaya çıktı
İşbir Denizcilik ortaklarından Armatör Serhat Küçükateş, Marmaris'te bir hafta boyunca gönüllü olarak orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katıldı. Çektiği video ile yaşadıklarını anlatan Küçükateş, "Yangın kendiliğinden Allah tarafından sönerse sönecek, başka türlü sönme ihtimali yok" dedi.

ÜMİT KARADAĞ - YENİÇAĞ

Türkiye''de 1 haftadır süren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına binlerce gönüllü vatandaş da katıldı. Bunlardan biri de İşbir Denizcilik ortaklarından Armatör Serhat Küçükateş.

Küçükateş 1 hafta boyunca Marmaris''in en tehlikeli bölgelerinde ekiplere destek verdi. Tek başına gittiği Marmaris''te yaşadıklarını ise çektiği videolarla anlattı.

İşte Küçükateş''in gönüllü olarak gittiği Marmaris''te yaşadıkları:

"YANGIN KENDİLİĞİNDEN SÖNERSE SÖNECEK, BAŞKA İHTİMAL YOK"

Yangın bölgesinden biraz önce geldim. Ben faydalı olabilmek için araba ile gidiyorum, şehre yakın, en tehlikeli bölgeyi seçip hizmet etmek istiyorum. Gayret etmek isteyen insanlar var ama akşama kadar gölgede su gelsin, ayran gelsin, çay gelsin buradan komuta edelim. Yangın yukarıda yansın. Bize de gelsin. Yangın bize de geldikten sonra biz buradan bir geriye gidelim. Tekrar çay gelsin, ayran gelsin, tekrar su gelsin. Ama iki hortum çekmeyelim, iki kanal açmayalım, ön yangın yapmayalım. İki yol arasını ayrıntılı temizlemeyelim. Yangın kendiliğinden Allah tarafından sönerse sönecek, başka türlü sönme ihtimali yok. Ben provokatif bir işlem yapmıyorum. Öyle bir şey umurumda bile değil. Canım o kadar yanıyor ki vallahi anlatabilecek durumda değil. Bir yeri kurtarıyorsunuz, 800 metre ormanın içerisinde dozerle yol açabildiyseniz, yolu karşıdan karşıya temizlediyseniz, yangın karşıya geçemiyor ama koskoca asfaltları atlayabiliyor. İnanılır gibi değil. Bu kadar düzensiz, bu kadar plansız, kim ne iş yaptığını bilmiyor.

İlgili Haberler