Asgari Ücret 2019'da kaç TL oldu?

Asgari Ücret 2019'da kaç TL oldu?
2019 asgari ücret ne kadar oldu? Sorusu son dakika gelişmesiyle belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son rakamı açıkladı.  Asgari ücrete 417 lira zam yapıldı. İşverene destek verilmeye devam edecek. Öte yandan agi ücreti de belli oldu

2019 yılında Asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açıklamayı yaptı. Asgari ücret 2 bin 20 TL oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 10.00'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplanmıştı. Toplantıya, işveren kesimini temsilen TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu), işçi kesimini temsilen Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) katıldı.

ASGARİ ÜCRET 2019'DA NE KADAR OLDU

Asgari ücret 2 bin 20 TL oldu. Geçen yıla  göre net 26,05 arttı. 417 lira zam yapıldı. Asgari ücretler, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. 

İŞVEREN DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Eylül ayında iş verene 100 TL destek verilmiş daha sonra kesilmişti. Bu yıl işverene destek devam edecek. Verilecek olan ücret ise Cumhurbaşkanı Erdaoğan tarafından açıklanacak. 

2019 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret tespit komisyonu son toplantımızda emeği ve alın teri ile ülkemize değer katan işçi ve işveren kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli olacak asgari ücret için 6 Aralık'ta bu salonda bir araya gelmiştik. İşçi ve işverenlerimizle asgari ücreti daha ideal noktaya getirmeyi hedeflemiştik. 2. toplantıyı TİSK ev sahipliğinde 13 Aralık'ta 3. toplantıyı ise 20 Aralık'ta gerçekleştirdik.

Bakanlık olarak biz de işçi ve işverenlerimizi koruyarak ülkemizin insani ve ekonomik kaynaklarına sahip çıkmayı önde tuttuk. Hükümetlerimiz döneminde asgari ücret artışlarımıza bakarak bu hassasiyetimizi görebilirsiniz. 15 üyeden müteşekkil bağımsız komisyonla tespit edilmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TÜİK değerlendirmeleriyle bu güne gelmiş bulunuyoruz.