Trabzon'un Avrupa bileti Olcan'dan...

Trabzon'un Avrupa bileti Olcan'dan...
Trabzon'un Avrupa bileti Olcan'dan...

Süper Final'e girdiklerinde Fırtına önde, Kartal takipteydi, 6 maç sonra da sıralama değişmedi. Burak'ın atıldığı maçta Beşikt

Süper Final'e girdiklerinde Fırtına önde, Kartal takipteydi, 6 maç sonra da sıralama değişmedi. Burak'ın atıldığı maçta Beşiktaş öne geçse de, Olcan'ın serbest atıştan attığı golle Avrupa'ya direk giriş hakkını Karadeniz temsilcisi kaptı.

Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk 3 maçını yitiren, ancak daha sonra toparlanarak Avrupa Ligi'ne katılma hedefini son 90 dakikaya taşıyan Beşiktaş'ın, amacına ulaşmak için mutlaka Trabzonspor'u yenmesi gerekiyordu. İlk karşılaşmayı kazanan ve ikili averajda rakibine karşı üstün olan bordo-mavili ekip ise 1 puanla Avrupa'yı garanti altına alacaktı. Son 4 karşılaşmada İnönü'de hiç yenemediği rakibini devirmek isteyen siyah-beyazlıların etkili başladığı maçın 15. dakikasından itibaren iki takım da orta alanı çabuk geçmeye başladı. İlk yarıda ev sahibi ekip Holosko ile 2 kez kaleyi etkili bir şekilde yoklarken, konuk takım ise Burak ve Olcan ile gol aradı. Ernst, ilk yarının son atağında ceza alanı içinde yerde kalan Burak Yılmaz'a bir şeyler söyledi. Bunun üzerine sinirle yerden kalkan Burak, rakibinin üstüne yürüdü ve boğazına doğru bir darbede bulundu. Bu anı yakalayan Fırat Aydınus, golcü futbolcuya tereddütsüz kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti.

Cenk sadece izledi
En önemli gol silahını kaybeden bordo-mavililer, ikinci yarıda savunma güvenliğini ön planda tutarak kontraataklarla etkili olmaya çalışsa da başarılı olamadı. Zokora, Olcan ve oyuna sonradan giren Henrique'nin bireysel çabalarıyla oyunda tutmaya çalıştığı konuk ekip, son haftaların formda futbolcusu Holosko'nun attığı golde çaresiz kaldı. Geçtiğimiz hafta Galatasaray filelerini sarsan Slovak futbolcu, bu kez de 70. dakikada Ceza alanı içi sağ çaprazından attığı şık golle Beşiktaş'ı öne geçirdi. Golden sonra da rakibinin üstüne yüklenen ancak farkı açamayan ev sahibi ekip, Olcan Adın'ın golüyle şoke oldu. Devre arasında geldiği Trabzonspor'da kritik maçlarda attığı gollerle Şenol Güneş'in vazgeçilmezleri arasına giren genç futbolcu, 85. dakikada serbest atıştan kaleci Cenk'i mağlup etti: 1-1. Son dakikaları oldukça gergin geçen maçta Colman da kırmızı kart görünce konuk ekip maçı 9 kişi tamamladı. Kritik maç sonunda Trabzonspor 3. sırayı alarak Avrupa biletini kaptı. Beşiktaş, Avrupa Ligi'ni ilk sırada bitiren takımla bir final maçı daha oynayacak.